to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 02.03.2015

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Διεθνή

Έρευνα - απάντηση της LaRepubblica στην ρατσιστική καμπάνια της Bild

Ως απάντηση στην ρατσιστική καμπάνια εναντίον της Ελλάδας από την Γερμανική εφημερίδα Bild έρχεται η έρευνα της Ιταλικής Εφημερίδας. Όπως αναφέρει ο συντάκτης της La Repubblica, η Ιταλία, που συνδέεται με βαθείς ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς με την Ελλάδα, τάσσεται στο πλευρό των προσπαθειών των Ελλήνων και της Ελληνικής κυβέρνησης.


Διαβάστε ακόμα: Στη γερμανική Βουλή η απαράδεκτη καμπάνια της Bild

Επικίνδυνoς λαϊκισμός: Εκστρατεία της Bild υπέρ του "nein" στη συμφωνία για την Ελλάδα

 

Οι αναγνώστες της Ιταλικής εφημερίδας LaRepubblica.it απάντησαν κατηγορηματικά υπέρ των προσπαθειών της Ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει το ανθρωπιστικό πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει και εκτιμούν ότι η Ε.Ε έκανε καλά που έδωσε παράταση 4 μηνών στην χρηματοδότηση των Ελλήνων.

Η έρευνα εστιάζει στο εαν η Ε.Ε. πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι; Στην παραπάνω ερώτηση απάντησαν πάνω από επτά χιλιάδες αναγνώστες, το 78% απάντησε θετικά και δείχνει εμπιστοσύνη στις εξαγγελίες της Ελληνικής κυβέρνησης, αντίθετα, μόλις το 19% δεν επιθυμεί την περαιτέρω βοήθεια της Ε.Ε. στην Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο 3% απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Η Γερμανική εφημερίδα Bild, όταν διεξήγαγε αντίστοιχη έρευνα στις αρχές Φλεβάρη 
μόλις το 21% των Γερμανών τάχθηκε υπέρ της οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, γεγονός το οποίο χρησιμοποίησαν οι συντάκτες του ομίλου Springer και εξαπέλυσαν την ρατσιστική καμπάνια εναντίον της Ελλάδας.


Παρόλες τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας από προσωπικότητες και την ένωση δημοσιογράφων, που τάχθηκαν ξεκάθαρα εναντίον της καμπάνιας της Bild, η λαϊκίστικη εφημερίδα εξακολουθεί να δημιουργεί πιέσεις στο Βερολίνο.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, W. Schaeuble, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα, Bild am Sonntag, τονίζοντας ότι "αν η Ελλάδα χρειαστεί νέα βοήθεια, θα μπορεί να την ζητήσει μονάχα εαν τελειώσει και το πρόγραμμα βοήθειας τον Ιούνιο. Σε κάθε περίπτωση όμως", συμπλήρωσε, "θα θέσουμε αυστηρότατους όρους".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)