to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 24.02.2015

πηγή: in.gr

Διεθνή

Βρετανία: Παραιτήθηκε λόγω σκανδάλου βουλευτής των Συντηρητικών, πρόεδρος κοινοβουλευτικής επιτροπής

Ο Μάλκολμ Ρίφκιντ, πρόεδρος της ισχυρής επιρροής κοινοβουλευτικής επιτροπής που εποπτεύει το έργο των βρετανικών υπηρεσιών Πληροφοριών ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι παραιτείται, αφού βιντεοσκοπήθηκε μυστικά να προσφέρεται να χρησιμοποιήσει την πολιτική του επιρροή για να προωθήσει τα συμφέροντα μίας ιδιωτικής εταιρείας.


Ο Μάλκολμ Ρίφκιντ δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στη Βουλή των Κοινοτήτων (Φωτογραφία: Associated Press)

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ως βουλευτής τον Μάιο.

Η παρούσα διαμάχη με την οποία συνδέομαι δεν έχει καμία σχέση με το έργο μου ως προέδρου της Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας του Κοινοβουλίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συντηρητικός Μάλκολμ Ρίφκιντ.

«Ωστόσο, σήμερα έκανα γνωστό στους συναδέλφους μου ότι, αν και παραμένω μέλος της Επιτροπής, παραιτούμαι από την προεδρία της» προσθέτει.

Ο Ρίφκιντ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να διεκδικήσει άλλη μία θητεία ως βουλευτής, αλλά αποφάσισε μετά τις καταγγελίες να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του στη Βουλή των Κοινοτήτων στις εκλογές του Μαΐου.

Ο Μάλκολμ Ρίφκιντ αρνείται τις κατηγορίες και δήλωσε στο BBC ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας για να ακούσει τις έχουν να του πουν, αλλά δεν διαπραγματευόταν μαζί τους, ούτε είχε αποδεχθεί τίποτε εκ μέρους τους.

Σάλος δημιουργήθηκε στο Λονδίνο, όταν δημοσιογράφοι της Daily Telegraph και της τηλεοπτικής εκπομπής Dispatches του δικτύου Channel 4 προσέγγισαν τον Ρίφκιντ, υποδυόμενους δύο επιχειρηματίες από το Χονγκ Κονγκ.

Οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, προσφέρθηκε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του προκειμένου να προωθήσει την υποτιθέμενη επιχείρηση ζητώντας ως αμοιβή το ποσό των 6.800 ευρώ ημερησίως.

Από την πλευρά του ο Ρίφκιντ, βουλευτής των Συντηρητικών, φέρεται να πρότεινε να βοηθήσει στο να υπάρξει μία «χρήσιμη πρόσβαση» σε κάθε βρετανική πρεσβεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)