to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 17.02.2015

Πολιτική

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα

Επιμένει στη σκληρή γραμμή ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Μια μέρα μετά το άκαρπο Eurogroup ο υπουργός οικονομικών Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε για την Ελλάδα λέγοντας «Θέλω η ζώνη του ευρώ να παραμείνει ενωμένη και όλοι πρέπει να συμβάλλουν σε αυτό. Το αν θα παραμείνει ως έχει εξαρτάται μόνο από την Αθήνα».

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν η Ελλάδα θέλει ή όχι ένα πρόγραμμα, ενώ υποστήριξε πως η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι βελτιώνεται.  «Ειναι ακόμη ανοιχτό το εάν η Αθήνα θέλει πρόγραμμα ή όχι. Μια επέκταση του προγράμματος έχει νόημα μόνο εάν η Ελλάδα σχεδιάζει να το ολοκληρώσει» ανέφερε. Προσθέτοντας πώς «θέλουμε ξεκάθαρη δέσμευση σε αυτό». Ενώ σημείωσε πως «εάν η Αθήνα δεν θέλει να παραμείνει στο πρόγραμμα, δεν χρειάζεται να το επεκτείνουμε».

Επίσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια στους κόλπους του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα.  Μέχρι στιγμής, σημείωσε, «ο Ελληνας υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, δεν ήταν πολύ επιτυχημένος στο να πείσει τους υπόλοιπους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης».

Δεν έχουμε καταλάβει μέχρι τώρα εάν ο κ. Βαρουφάκης και η κυβέρνηση λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για τον ελληνικό λαό, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη, η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες της».  

Τέλος σημείωσε ότι «δεν έχει προσωπικό πρόβλημα με τον Γ. Βαρουφάκη», αντίθετα όπως ανέφερε σε συνομιλία τους ο Γ. Βαρουφάκης του δήλωσε ότι αισθάνεται ντροπή για το σκίτσο που τον παρουσιάζει σαν ναζί στην Ελλάδα.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)