to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 16.02.2015

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Έχουμε λαϊκή εντολή: Λύση εντός ευρώ, χωρίς λιτότητα, Μνημόνιο και Τρόικα

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (Β.Λυριτζής-Δ.Οικονόμου), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:


H ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει τη λύση και όχι τη ρήξη με τους εταίρους της. Μάλιστα ο ίδιος ο Αλ.Τσίπρας ανέφερε χθες σε γερμανικό ΜΜΕ ότι «επιδιώκουμε μία λύση win-win». Η λαϊκή εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι να τελειώσουμε με τη λιτότητα και να πάμε σε μια πολιτική ανάπτυξης με μεγάλες μεταρρυθμίσεις, με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, χωρίς να μας κυβερνάει η Τρόικα, και βέβαια μέσα στην Ευρωζώνη. Το δίκαιο πολλών ελληνικών αιτημάτων έχει αναγνωριστεί, ερείσματα έχουμε –η Ελλάδα δεν είναι πλέον μόνη- έχει φυσικά απέναντί της σκληρές αντιστάσεις, αλλά ποτέ σε μια διαπραγμάτευση δεν πετυχαίνεις το 100% των στόχων σου. Αν πετύχουμε μια σοβαρή βελτίωση όσων μας κληρονόμησαν οι προηγούμενοι, θα είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Η μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης είναι η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το αν θα επιτευχθεί σήμερα μια νέα συμφωνία, πιθανότατα η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα χρειαστεί νέα συνάντηση. Οι απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης αρχίζουν να συζητιούνται από κάποιους εταίρους θετικά, και αναγνωρίζεται το δίκαιο κάποιων αιτημάτων, π.χ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η μονομερής λιτότητα, ή ότι το πρόγραμμα έχει αποτύχει. Σ' αυτή την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού  έχουν συμβάλλει κατά ένα μεγάλο βαθμό, οι λαϊκές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης είναι η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος και η έναρξη της συζήτησης για αλλαγή της πολιτικής του Μνημονίου. Εάν όσα ανεπισήμως αποδέχονται οι εταίροι, μάς τα δώσουν, τότε αυτό θα μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το τέλος της λιτότητας και στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη που υποφέρουν.

Αυτή την ώρα η κυβέρνηση χρειάζεται συνοχή, σοβαρότητα, απόλυτη στήριξη

Αυτή την περίοδο, και σωστά, η κυβέρνηση έχει ρίξει το βάρος της στη σκληρή διαπραγμάτευση που γίνεται για να τελειώνουμε με το Μνημόνιο, τη λιτότητα και την Τρόικα. Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα υπάρξει ανακοίνωση αύριο (σ.σ Τρίτη) σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την επακόλουθη δρομολόγηση των διαδικασιών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που εκφράζει την κυβέρνηση ως αρμοδιότερος εμού, δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή. Αυτό που χρειάζεται η κυβέρνηση αυτή την ώρα είναι συνοχή, σοβαρότητα, απόλυτη στήριξη των πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Προσωπικά δεν έχω ζητήσει τίποτα, παραμένω αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)