to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:15 | 14.02.2015

Πολιτική

Κομισιόν: Ολοκληρώνονται απόψε οι τεχνικές διαβουλεύσεις

Μετά το πέρας των τεχνικών συζητήσεων όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα προετοιμαστούν για το Eurogroup της Δευτέρας


Οι τεχνικές διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες αναμένεται να περατωθούν απόψε σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μετά το πέρας των τεχνικών συζητήσεων όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα προετοιμαστούν για το Eurogroup της Δευτέρας αναφέρει η ίδια πηγή, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Αυτή τη στιγμή, οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους «θεσμικούς» εκπροσώπους συνεχίζονται. Πηγές της Επιτροπής διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση, αλλά για ανταλλαγή απόψεων με στόχο την καλύτερη κατανόηση της κάθε πλευράς.

Σε επίπεδο κυβέρνησης, συνεχείς θα είναι ολόκληρο το Σαββατοκύριακο οι διαβουλεύσεις προκειμένου να προετοιμαστούν οι τελικές θέσεις που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με Ευρωπαίους ηγέτες.

Στόχος είναι να «κλειδώσουν» οι ήδη υπάρχουσες συμμαχίες με κράτη μέλη της Ευρωζώνης, αλλά και να αλλάξουν οι συσχετισμοί με τους υπόλοιπους εταίρους που στο Eurogroup της περασμένης Τετάρτης δεν συμμερίστηκαν τις θέσεις της ελληνικής πλευράς.

Παρά το γεγονός ότι στην Ε.Ε. υπάρχει σκεπτικισμός σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα, στην κυβέρνηση υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι η χώρα οδηγείται σε λύση, παρά το γεγονός ότι καταγράφονται πιέσεις των εταίρων για θέματα που αποτελούν «κόκκινες γραμμές».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν ήταν ότι το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες «δεν πέρασε», κάτι που φάνηκε και από τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης των πολιτών. «Δεν έχουμε καλύψει όλο τον δρόμο μέχρι τη συμφωνία αλλά έχουν γίνει σοβαρά βήματα», είπε κυβερνητικός παράγοντας.

Εκτός από την Ελλάδα και η Γερμανία προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη στάση που θα τηρήσει στο Eurogroup της Δευτέρας. Όπως αποκάλυψε χθες η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αντικείμενο τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)