to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:16 | 12.02.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Φίλης: Με αισιοδοξία, μαζί με το λαό σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση (βίντεο)

"Δεν υπάρχει ρήξη, βαδίζουμε μαζί με το λαό επιδιώκοντας ένα θετικό αποτέλεσμα", δήλωσε το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.


Διευκρίνισε επίσης ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια σκληρή διαπραγμάτευση, κατά την οποία, η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης, όμως στη βάση της λαϊκής εντολής που έλαβε δηλαδή, λέγοντας όχι στη λιτότητα  και τα Μνημόνια.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση, αναδεικνύοντας το γεγονός της μεγάλης λαϊκής στήριξης που χαίρει η κυβέρνηση όπως εκφράστηκε στις μεγάλες συγκεντρώσεις χθες στο Σύνταγμα, σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ διαβεβαίωσε ότι «η διαπραγματευτική ομάδα είναι ενωμένη σαν μια γροθιά». Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει με σαφήνεια διαμηνύσει ότι «δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω». Η διαπραγμάτευση είναι πολιτική και αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας.

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο Grexit υποστηρίζοντας ότι μόνο η αντιπολίτευση αναφέρεται σε κάτι τέτοιο, για εκφοβιστικούς λόγους. «Ακόμα και αν υπάρξει ρήξη, αυτή θα είναι εντός ευρωπαϊκού πλαισίου» είπε υπογραμμίζοντας, το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι στην πραγματικότητα, με τη σημερινή διαπραγμάτευση, που γίνεται η χώρα μας εντάσσεται εκ νέου, ισότιμα στην Ε.Ε.

Σχολίασε επίσης ότι αν κέρδιζε η Ν.Δ. αυτή τη στιγμή, θα είχαμε την εφαρμογή νέων σκληρών μέτρων, σε πλήρη αντίθεση με ότι γίνεται σήμερα καθώς ένας ορίζοντας δυνατοτήτων ανοίγεται για να αλλάξει πορεία, η χώρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)