to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:48 | 12.02.2015

πηγή: capital.gr

Πολιτική

Αισιόδοξος ο Φινλανδός πρωθυπουργός ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ίδιο η μια λύση για την Ελλάδα είναι να συνεχίσει το υπάρχων πρόγραμμα και να της δοθεί παράταση σε αυτό από την Ευρώπη, ενώ η άλλη στην οποία ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος αντιτίθεται είναι μια «dirty exit» κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει από μόνη της να βρει τον δρόμο για να επιστρέψει στις αγορές


Βέβαιος ότι οι συζητήσεις για την Ελλάδα θα καταλήξουν σε συμφωνία δήλωσε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Alexander Stubb, αλλά τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με το MNI, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Stubb ανέφερε ότι κατανοεί τις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά υπογράμμισε ότι η υφιστάμενη συμφωνία πρέπει να διατηρηθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών. «Καταλαβαίνω τον πόνο, αλλά έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας σε όλη την διαδικασία και περιμένουμε από την Ελλάδα να κρατήσει τις δεσμεύσεις της», δήλωσε.

Επιπλέον  ο Stubb ανέφερε ότι «μου δόθηκε και μας δόθηκε η υπόσχεση ότι για το δάνειο του 1 δισ. ευρώ θα διατηρηθούν κάποιες συμφωνίες, όπως σε κάθε άλλη διεθνή συμφωνία ή σύμβαση» και πρόσθεσε ότι η Φινλανδία παρείχε δάνειο ύψους 1 δισ. στην Ελλάδα και σημείωσε ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός της χώρας ανέρχεται στα 53 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μια λύση για την Ελλάδα είναι να συνεχίσει το υπάρχων πρόγραμμα και να της δοθεί παράταση σε αυτό από την Ευρώπη, ενώ η άλλη στην οποία ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος αντιτίθεται είναι μια «dirty exit» κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει από μόνη της να βρει τον δρόμο για να επιστρέψει στις αγορές.

Τέλος εκτίμησε ότι «όλα ξεκίνησαν το 2003 όταν επετράπη σε Γερμανία και Γαλλία να σπάσουν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Αργότερα πρέπει να θυμηθούμε ότι η Ελλάδα μόνη της ανακάτεψε τα στατιστικά της στοιχεία».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)