to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:49 | 10.02.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ευκλ. Τσακαλώτος: Ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι τα Μνημόνια απέτυχαν (βίντεο)

«Δεν θα βάλουμε την υπογραφή στη λήξη του προγράμματος που απέτυχε» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Τσακαλώτος, εκτιμώντας ότι η απόφαση του λαού στις εκλογές αφορούσε τόσο την αποδοχή της αποτυχίας του μνημονίου, όσο κι εντολή για «μεταρρυθμίσεις με άλλο πρόσημο κι ιεραρχήσεις».


«Το να πιάσεις το λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι πιο σημαντικό από το να διώξεις την καθαρίστρια» τόνισε ο Ευ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στην ουσία των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται και παρατηρώντας ότι είναι αναμενόμενο να αποκτήσει κακό όνομα η λέξη μεταρρύθμιση «όταν βάζεις τον συνταξιούχο να δώσει 10 ευρώ για να δίνει γιατρό».

Σχετικά με την συνεργασία με τον ΟΟΣΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα συζητήσει την εργαλειοθήκη, αν κι υπονόησε ότι κάποια από τα μέτρα που προβλήθηκαν ως μέρος της εργαλειοθήκης ήταν πράγματα που εγχώριοι παράγοντες επιθυμούσαν.

Ο Ευ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι μια από τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης είναι η απόσταση μεταξύ αυτών που λέει η κυβέρνηση και της εικόνας που έχει διαμορφωθεί γι' αυτά που υποτίθεται ότι λέει. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «είμαστε στρατηγικά ευρωπαϊστές» προειδοποιώντας για ενδεχόμενη επιστροφή στην κατάσταση της δεκαετίας του '30 με τις επιθετικές υποτιμήσεις και τους εθνικισμούς.

Ο Ευ. Τσακαλώτος παρατήρησε ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει ιεραρχήσεις» και δεν πιέζει να γίνουν πράγματα άμεσα, γιατί καταλαβαίνει ότι όταν έχεις χάσει το 25% του ΑΕΠ «δεν πατάς ένα κουμπί κι επανέρχονται οι μισθοί». Παράλληλα, όσον αφορά το χαρτοφυλάκιό του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι στόχος είναι η προώθηση των εξαγωγών κι ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ όλων των παραγωγικών υπουργείων που εμπλέκονται σε αυτόν τον τομέα.

Κ. Π.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)