to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 02.02.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Αυστρία: Αγκυλωτοί σταυροί σε τέμενος και στο Μαουτχάουζεν

Άγνωστοι βεβήλωσαν μουσουλμανικό τέμενος, ζωγραφίζοντας αγκυλωτούς σταυρούς το σαββατοκύριακο στη Βιέννη.


Άγνωστοι βεβήλωσαν ζωγραφίζοντας αγκυλωτούς σταυρούς το σαββατοκύριακο μουσουλμανικό τέμενος στη Βιέννη, ανακοίνωσε η αστυνομία, μερικές ώρες πριν από την πρώτη κινητοποίηση του ισλαμοφοβικού κινήματος PEGIDA στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Τα ναζιστικά σύμβολα βρέθηκαν σε δύο παράθυρα και μια πόρτα του τεμένους της συνοικίας Μάιντλινγκ.

Η αστυνομία της Αυστρίας αποκάλυψε επίσης ότι ανακαλύφθηκαν αγκυλωτοί σταυροί ζωγραφισμένοι σε έναν τοίχο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, 165 χλμ. δυτικά της Βιέννης.

Η αστυνομία έκανε εξάλλου λόγο για αντισημιτικές προσβολές τις οποίες δέχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης δύο άνδρες, οι οποίοι επέστρεφαν από διαδήλωση εναντίον της ετήσιας χοροεσπερίδας της Ακροδεξιάς, η οποία έγινε εκείνη την ημέρα.

Τα συμβάντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μερικές ώρες προτού το αντιισλαμικό κίνημα PEGIDA («Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης»), το οποίο έχει γεννηθεί στη Γερμανία, πραγματοποιήσει την πρώτη του συγκέντρωση στη Βιέννη, το βράδυ.

Λιγότεροι από 300 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις τις οποίες μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, αναμένεται να λάβουν μέρος σε αυτή τη συγκέντρωση, την οποία οι διοργανωτές της χαρακτηρίζουν «περίπατο» για να εκφραστεί η διαμαρτυρία των συμμετεχόντων εναντίον της «μαζικής μετανάστευσης».

Περίπου 1.200 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αποτραπούν επεισόδια τόσο στη συγκέντρωση του PEGIDA, όσο και στις αντισυγκεντρώσεις της Αριστεράς που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)