to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:57 | 30.01.2015

Πολιτική

Η αλλαγή στην Ελλάδα αφορά όλη την Ευρώπη, τονίζει Βάσκος ευρωβουλευτής (βίντεο)

«Πρέπει να αλλάξουμε τις πολιτικές της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη, να κάνουμε μια νέα αρχή και να έχουμε κοινωνική, πολιτική και οικονομική δικαιοσύνη»


«Είναι μεγάλη υπόθεση η αλλαγή στην Ελλάδα, για τους ανθρώπους και φυσικά για όλη την Ευρώπη» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Bάσκος ευρωβουλευτής του κόμματος Μπίλντου, Χοσού Χουαρίστι. «Πρέπει να αλλάξουμε τις πολιτικές της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη, να κάνουμε μια νέα αρχή και να έχουμε κοινωνική, πολιτική και οικονομική δικαιοσύνη» τονίζει ο κ. Χουαρίστι.

 Η συνέντευξη του Βάσκου ευρωβουλευτή Χοσού Χουαρίστι στη WebTv του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

-Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξή σας στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Είστε από τη χώρα των Βάσκων, ευρωβουλευτής. Τι σημαίνει για τη χώρα σας, για την Ευρώπη μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, μια μικρή χώρα στην Ευρώπη;

-Πιστεύω ότι η διεθνής αλληλεγγύη είναι το κλειδί αυτή τη στιγμή, θεωρούμε ότι είναι μεγάλη υπόθεση η αλλαγή εδώ στην Ελλάδα, για τους ανθρώπους και φυσικά για όλη την Ευρώπη.

-Στη χώρα των Βάσκων και στην Ισπανία θα διεξαχθούν επίσης εκλογές του Νοέμβριο. Βλέπετε να υπάρχει ένα «φαινόμενο ντόμινο» μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα;

-Στη χώρα των Βάσκων έχουμε εκλογές τον Μάιο και στη συνέχεια εκλογές τον Νοέμβριο στην Ισπανία. Νομίζω ότι η αποστολή της Αριστεράς είναι να βοηθήσει ο ένας τον άλλον, να στηρίξουμε τους αγώνες μας και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο. Είμαι πεπεισμένος ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα μπορούσε να βοηθήσει όλους μας στην υπόλοιπη Ευρώπη.

-Η Ελλάδα είχε πολλά προβλήματα και πρώτα απ΄ όλα το τεράστιο χρέος. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, συμμερίζεστε αυτή την πρόταση;

-Ναι, φυσικά, στηρίζουμε την πρόταση αυτή, πιστεύουμε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα αρχή και φυσικά λύση και στο χρέος.

-Για πολλούς Ευρωπαίους, το κύριο πρόβλημα είναι η πολιτική λιτότητας που το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες έχουν επιβάλει στην Ευρώπη, ποια είναι η γνώμη σας;

-Πρέπει να αλλάξουμε τις πολιτικές αυτές, πρέπει να αγωνιστούμε κατά της λιτότητας, να κάνουμε μια νέα αρχή και να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη, πολιτική δικαιοσύνη και οικονομική δικαιοσύνη.

-Και μια τελευταία ερώτηση. Βλέπετε τη δυνατότητα ενός κοινού μετώπου του ευρωπαϊκού νότου;

-Νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα κοινό μέτωπο για όλες τις ευρωπαϊκές περιοχές, για όλα τα κράτη της Ευρώπης.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)