to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:55 | 27.01.2015

Διεθνή

Ευρωκοινοβούλιο: Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το τέλος του Ολοκαυτώματος (βίντεο)

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το τέλος του Ολοκαυτώματος διοργανώθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε απευθείας σύνδεση με την Πράγα όπου μίλησε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Martin Schulz, ενώ έπαιξε ζωντανά μουσική η φιλαρμονική ορχήστρα της Μόσχας. Στο τέλος κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Την Ευρωομάδα της Αριστεράς εκπροσώπησε ο Νεοκλής Συλικιώτης από το ΑΚΕΛ, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τρεις Γερμανοί (3) Ευρωβουλευτές του Die Linke - Martina Michels, Helmut Scholz and Cornelia Ernst.

Για ελληνικούς υπότιτλους πατήστε CC στο βίντεο

Παρατίθενται οι δηλώσεις του Νεοκλή Συλικιώτη και του Martin Schulz στα ελληνικά:

Νεοκλής Συλικιώτης

Πρώτα πρώτα να πω ότι η 70η επέτειος από την απελευθέρωση από τον κόκκινο στρατό του Άουσβιτς,είναι χαραγμένη στη μνήμη μας. Όλη αυτή η θηριωδία και η βαρβαρότητα των φασιστών και των ναζιστών σε βάρος της ανθρωπότητας και βεβαίως σε βάρος των Εβραίων. Αυτό που πρέπει να μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας είναι να μην επιτρέψουμε ξανά να υπάρξει αυτή η βαρβαρότητα και στην Ευρώπη και στον κόσμο. Ιδιαίτερα σήμερα που βλέπουμε να αναβιώνουν ακροδεξιές, φασιστικές, φιλοναζιστικές δυνάμεις.Ευθύνη, κάθε δημοκρατικού, κάθε προοδευτικού ανθρώπου, είναι να αγωνιστεί ενάντια σε αυτές τις ιδέες, ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Martin Schulz

Για μένα, ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, που έχω την τιμή και το προνόμιο να προεδρεύω στο πολυεθνικό, πολυθρησκευτικό, πολυ-πολιτισμικό, μοναδικό Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαι βαθιά συγκινημένος ως εκπρόσωπός του, ενώ αυτό το προνόμιο να μιλήσω εξ ονόματος των αντιπροσώπων 508 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών, που ζουν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 70 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Auschwitz , του Dieresienstadt και άλλων στρατοπέδων εξόντωσης, ενώ είμαι Γερμανός, ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό είναι ιστορικά ένα θαύμα και είναι κι ένα δώρο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)