to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:36 | 19.01.2015

Κοινωνία

Βρυξέλλες, 17/1: Ανταπόκριση από τη διαδήλωση για την Ελλάδα (φωτ.)

Όπως ενημερώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται, πάνω από 300 διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τριάντα και πλέον πολιτικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών νεολαιών για διαδήλωση ενάντια στη ανάμειξη των ηγετών της ΕΕ στις ελληνικές εκλογές και υπέρ του δικαιώματος του ελληνικού λαού να τερματίσει τα μνημόνια.


Η διαδήλωση διέσχισε το φτωχότερο δήμο της πόλης (Saint-Josse) με έντονο μεταναστευτικό στοιχείο οπού ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στις απειλές της Τρόικας και υπέρ του ελληνικού λαού.

Στη συνέχεια έκανε στάση μπροστά στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Γερμανίας στην ΕΕ όπου αναδείχτηκαν από δύο ομιλητές οι ευθύνες της κυβέρνησης Μέρκελ στη δημιουργία της κρίσης χρέους και το δικαίωμα της διαγραφής των χρεών. Η διαδήλωση έκλεισε μπροστά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με παρεμβάσεις ελληνικών και βελγικών οργανώσεων της Αριστεράς.

Οι οργανωτές τόνισαν ότι για τα 9 δισ. ευρώ  που η βέλγικη κυβέρνηση δάνεισε στην ελληνική  μέσω της τρόικας, δε ρωτήθηκε ούτε ο βελγικός ούτε ο ελληνικός λαός.

Τα κέρδη που βγάζει η βελγική κυβέρνηση από τους τόκους δε πηγαίνουν στο βελγικό λαό ο οποίος υπόκειται σε μειώσεις μισθών και περικοπές. Γι’αυτό και πρέπει να διαγραφεί αυτό το χρέος όπως και το επαχθές κομμάτι του βελγικού χρέους προς τις τράπεζες.

Το βεγλικό συνδικαλιστικό κίνημα εμπόδιζει προς το παρόν την εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης Ch. Michel που θέλει να καταστρέψει όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις, να συρρικνώσει κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις και να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες.

Οι οργανωτές τόνισαν την ανάγκη μετάδοσης κοινωνικών και πολιτικών νικών του κινήματος κατά της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)