to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Υπόθεση ανδρική

Ένα μικρό σχόλιο για το σποτ της Νέας Δημοκρατίας


Τώρα που τα πράγματα σκούρυναν, χρειάζεται ένας πολιτικός που να ξέρει να παίζει μπάλα.

Η πρώτη αίσθηση που άφησε το σποτ της Νέας Δημοκρατίας (πέρα -φυσικά- από την αναγκαιότητα του γηπέδου για να παίξει κανείς μπάλα), ήταν πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν πλάσαρε τον εαυτό του τόσο ως πολιτικό, ή -έστω- ως καλό μπαλαδόρο, αλλά ως Άντρα που απευθύνεται σε άλλους, μικρότερους άντρες σαν Μέγας Διδάσκαλος.

"Κάτσε να τα πούμε, ρε Νικόλα". Η φράση-κλειδί χτυπά κατευθείαν στο συνειρμό: αντρικές κουβέντες, σταράτες. Τα λέω σε σένα, Νικόλα, να τα πεις στον πατέρα σου, στην κεφαλή του σπιτιού σου.

Καμιά δεκαριά αγόρια έκαναν κύκλο γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά, αυτός τους μεταλαμπάδευσε γνώση και τους κάλεσε να την πάνε παραπέρα, στους γονείς τους. Φαίνεται πως στα πολύ δύσκολα, την κατάσταση την παίρνουν στα χέρια τους άντρες, πολεμιστές, στρατιώτες.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το μοναδικό πλάνο σε γυναίκα σε όλο το σποτ είναι μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου σε μία κυρία πίσω από τον Σαμαρά, λίγο πριν ο τελευταίος σταματήσει -θεαματικά, ομολογουμένως- την ποδοσφαιρική μπάλα. Η οποία, μάλιστα, κοιτά με θαυμασμό τις ποδοσφαιρικές επιδόσεις του Ηγέτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ επιστρατεύει παιδιά για τα τηλεοπτικά της σποτ. Κανένας δεν έχει ξεχάσει, φαντάζομαι, το θλιμμένο κοριτσάκι που με σπαραγμό ρωτούσ το 2012 αν η Ελλάδα είναι στο ευρώ. Ένα κοριτσάκι που οποιοσδήποτε σωστός ανήρ θα ορμούσε να υπερασπιστεί με αυταπάρνηση (εν προκειμένω, από σαρκοβόρα, μεαλλαγμένα νομίσματα)

Κι αν κάποτε, αγαπητές κυρίες, η δουλειά σας ήταν να πλέκετε κάλτσες για τους φαντάρους, τώρα θα πρέπει να τις πλέξετε για τους μπαλαδόρους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)