to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 20.12.2014

πηγή: Πορτοκαλί

Κοινωνία

Ράδιο "Πορτοκαλί": Η Αλληλεγγύη έχει χρώμα και φωνή!

Ξεκινάμε αυτό το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί με ζωντανό και ηχογραφημένο πρόγραμμα και μέχρι το τέλος του μήνα δοκιμαστικά, για να σας κάνουμε παρέα στις γιορτές με ενημέρωση από τον πολύχρωμο κόσμο της αλληλεγγύης και πολλή μουσική.


Ακούστε το "Πορτοκαλί" εδώ

Η αιτία

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες συλλογικότητες, νέα συνεργατικά εγχειρήματα, κινήματα και δομές αλληλεγγύης. Αν και σε πολλές περιπτώσεις στις συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής που βιώνει η χώρα υποκαθιστούν το κράτος, το κράτος είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός τους. Αν και υπάρχει τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον, εδώ στην Ελλάδα λίγοι γνωρίζουν πόσα πράγματα καταφέρνουν αυτές οι προσπάθειες.

Η ιδέα

Έτσι πριν μερικούς μήνες γεννήθηκε η ιδέα για ένα webradio που να δίνει φωνή στην αλληλεγγύη … λίγο αργότερα ήρθε και το χρώμα … πορτοκαλί, σιγά σιγά άρχισαν να μαζεύονται και οι άνθρωποι...

Η ομάδα

Στη συντριπτική μας πλειοψηφία εθελοντές, από διαφορετικούς χώρους φτιάξαμε μια ζεστή ομάδα που φιλοδοξεί να μεταφέρει το μήνυμα της συνεργατικότητας και αλληλεγγύης εκτός των ορίων των μυημένων και να αγκαλιάσει ένα πιο μεγάλο κοινό που διψάει για μια άλλη πρόταση ζωής. Θέλουμε να μας δείτε με συμπάθεια γιατί πολλοί από μας δεν είμαστε επαγγελματίες, κάποιοι μάλιστα ηχογραφούν τις εκπομπές από το σπίτι τους γιατί δε μένουν καν στην Αθήνα, έχουμε όμως να σας πούμε πολλά και μαζί να αισθανθούμε ότι κάτι αλλάζει.

Ελπίδα και όχι φόβος

Εδώ ο φόβος της καταστροφής, η απειλή του χειρότερου που παραμονεύει γίνεται ελπίδα για κάτι καλύτερο. Δεν προσπαθούμε να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν πριν την κρίση αλλά μέσα από διεργασίες κι εμπειρίες να δημιουργήσουμε μια διαφορετική κοινωνία βασισμένη σε άλλες αξίες και κώδικες που τώρα βιώνουμε και ανακαλύπτουμε.

Στην κρίση που τείνει να γίνει πια καθεστώς, αντιστεκόμαστε δημιουργικά μέσα από νέες μορφές συνεργασίας και δομές αλληλεγγύης. Ενας άλλος τρόπος ζωής όπου το συλλογικό υπερισχύει του προσωπικού, σώζει την πληγωμένη μας αξιοπρέπεια και παλεύει ν’ανοίξει νέους δρόμους για κοινωνική Δικαιοσύνη και ένα νέο ήθος συλλογικότητας.

Αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων μας!

Αγαπητοί μας ακροατές ο διαδικτυακός αέρας από αύριο σήμερα βάφεται πορτοκαλί και σας περιμένει!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)