to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:44 | 18.12.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Τουρκία: Για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση θα δικαστεί ο διευθυντής της Zaman

Οι τουρκικές δικαστικές αρχές ετοιμάζονται να ασκήσουν διώξεις για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» σε βάρος δύο Τούρκων δημοσιογράφων, γνωστών για την κριτική που ασκούν στην ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της χώρας, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.


Σε ανοιχτή επιστολή του ο δημοσιογραφικός όμιλος στον οποίο ανήκουν η Zaman και ο σταθμός Σαμανίολου κατήγγειλε το «κυνήγι μαγισσών», κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.

Ο Εκρέμ Ντουμανλί, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Zaman - με κυκλοφορία περίπου 1 εκατομμύριο φύλλα ημερησίως - και ο Χινταγιέτ Καρατζά, διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Σαμανίολου ο οποίος ανήκει στον ίδιο όμιλο μέσων ενημέρωσης, ανακρίθηκαν από την αστυνομία και παραπέμφθηκαν στις εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε το πρακτορείο Ανατολή.

Οι δύο δημοσιογράφοι ήταν μεταξύ των 30 ανθρώπων - δημοσιογράφοι, αστυνομικοί και παρουσιαστές της τηλεόρασης - που συνελήφθησαν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Όλοι τους πιστεύεται ότι σχετίζονται με τον αυτοεξόριστο ιμάμη και πρώην σύμμαχο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος χρηματοδοτεί μια σειρά από σχολεία και ασκεί επιρροή σε διάφορες επιχειρήσεις, από τράπεζες μέχρι μέσα ενημέρωσης.

Από τους 30 συλληφθέντες, οι 14 έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι.

Σε ανοιχτή επιστολή του ο δημοσιογραφικός όμιλος στον οποίο ανήκουν η Zaman και ο σταθμός Σαμανίολου κατήγγειλε το «κυνήγι μαγισσών», κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)