to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:41 | 18.12.2014

Κοινωνία

Μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο εκδρομέων τα Χριστούγεννα

Στην εφαρμογή εκτάκτων μέτρων για την ομαλή αναχώρηση και επιστροφή των εκδρομέων από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα προχωρά η Τροχαία, για τα Χριστούγεννα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, θα διατεθεί σταδιακά το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της Τροχαίας, με ενίσχυση και από άλλες υπηρεσίες και παράλληλα θα διατεθεί μεγάλος αριθμός περιπολικών και μοτοσικλετών, καθώς και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα κ.λπ.).

Τα μέτρα της Τροχαίας

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει περιλαμβάνει αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους , σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Επιπλέον θα ληφθούν αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.) και σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Επιπροσθέτως και φέτος θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Το μέτρο θα εφαρμοστεί

την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου και την επόμενη Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας σε τμήματα της Νέας Εθνικής Οδού και της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών και στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας.

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών θα εφαρμοστεί την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015, για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 22:00 ώρας σε τμήματα των ίδιων δρόμων.

Συμβουλές για τους οδηγούς

Η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά στους οδηγούς πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

Ακόμη τους συμβουλεύει να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν, να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων, να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες, να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.) και να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)