to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:39 | 16.12.2014

Πολιτική

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Προβόπουλο

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σήμερα στις 7 μ.μ. συνάντηση στο γραφείο του με τον πρώην διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιώργο Προβόπουλο.


Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν η διασφάλιση κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως διευκρίνισε η Κουμουνδούρου. Πηγές της αντιπολίτευσης αναφέρουν συγκεκριμένα πως "ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη συνάντηση με τον πρώην διοικητή δεδομένου ότι η ΤτΕ χειρίστηκε το 2012 αντικειμενικές δυσκολίες με επιτυχία.

Η τότε διοίκηση σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών". "Αντιθέτως, ο σημερινός διοικητής σε μια πρωτοφανή κίνηση για το θεσμικό του ρόλο, φρόντισε χθες με δηλώσεις του να αναπαράγει ένα ανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες", σημειώνουν με νόημα.

"Είτε για να ανταποδώσει στο πρωθυπουργό το διορισμό του στη θέση του διοικητή, πριν από λίγους μήνες, παρά τις έντονες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Είτε γιατί κατά βάθος επιθυμεί πολιτικό ρόλο και όχι αυτόν του διοικητή της ΤτΕ.

Όποια κι αν είναι η αιτία της ανεύθυνης αυτής στάσης, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη δημιουργία κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας και θα εργαστεί με κάθε τρόπο προς αυτή τη κατεύθυνση", προσθέτουν.

Η δήλωση Προβόπουλου

Εξερχόμενος από τη Βουλή ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν συμμερίζεται τις δηλώσεις Στουρνάρα. Ο Γ. Προβόπουλος απάντησε σκωπτικά: «Διαβάστε τις προηγούμενες δηλώσεις μου για να δείτε ποιες είναι οι απόψεις μου».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ωραία και θετική συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο κλίμα μεταφέρει και η Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης:

Διάβημα Τσίπρα σε Σουλτς για τις παρεμβάσεις Ευρωπαίων στα εσωτερικά της Ελλάδας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)