to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:22 | 11.12.2014

Κοινωνία

Δύο νεκροί από τις πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς - Πέντε νεκροί συνολικά τις τελευταίες ημέρες

Δύο άτομα πνίγηκαν σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς από τις πλημμύρες που σαρώνουν τις τελευταίες ημέρες τη Βόρεια Ελλάδα - Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητεί ο δήμος Ωραιοκάστρου - Εγκληματική αμέλεια και παραλείψεις για τις πλημμύρες στη Κ. Μακεδονία, καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαραλαμπίδου


Συγκεκριμένα, ένας 50χρονος άνδρας που αγνοούνταν από το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης βρέθηκε πνιγμένος στον Γαλλικό Ποταμό.

Μετά από μαραθώνιες έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο άτυχος 50χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο ποτάμι.

Τον άνδρα είχε δει διερχόμενος μέσα στον Γαλλικό Ποταμό το απόγευμα της Τετάρτης και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Δεν έχει διευκρινιστεί πώς βρέθηκε μέσα στο ποτάμι, το οποίο έχει φουσκώσει από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Νεκρό εντοπίστηκε και ένα ακόμη άτομο το οποίο επέβαινε μαζί με ένα ακόμη άτομο σε ΙΧ, προερχόμενο από την ΠΓΔΜ, και έπεσε σε κανάλι στην περιοχή του χωριού Άσπρο στο Κιλκίς

Η σορός του εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης περίπου 20 μέτρα από εκεί που βρέθηκε το αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα έχασαν δύο ακόμη άτομα τη ζωή τους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου στη Νέα Σάντα Κιλκίς βρέθηκε νεκρός 77χρονος αγρότης, ο οποίος προσπάθησε με το τρακτέρ του να διασχίσει την κοίτη ενός χειμάρρου, όμως το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και ανατράπηκε. 

Τρεις μέρες αργότερα, την περασμένη Τρίτη, 63χρονος που οδηγούσε αυτοκίνητο παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σχολαρίου - Λαγκαδικίων Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Θεσσαλονίκη: Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητεί ο δήμος Ωραιοκάστρου 

Με έγγραφό της προς τα συναρμόδια υπουργεία και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας. Η παρατεταμένη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του δήμου, μια ολόκληρη περιοχή στην Νέα Φιλαδέλφεια (Βάλτα) έχει πλημμυρίσει ενώ οι κτηνοτροφικές διαβάσεις στον Πεντάλοφο έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες.  

 

Στην περιοχή βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης ενώ κλιμάκια μηχανικών και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου καταγράφουν τις ζημιές.

Δυστυχώςυπήρξαν ανθρώπινες απώλειες καθώς ένας δημότης έχασε τη ζωή του στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο κ. Γαβότσης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον άδικο χαμό του δημότη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, οι υπηρεσίες του δήμου παραμένουν σε ετοιμότητα και έχει επιστρατευτεί όλος ο μηχανισμός για την άμεση εξομάλυνση της κατάστασης στο σύνολο του δήμου.

Δ. Χαραλαμπίδου: Εγκληματική αμέλεια και παραλείψεις για τις πλημμύρες στη Κ. Μακεδονία

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου μιλά στο Κόκκινο 93,4 για τις ελλείψεις στη Πολιτική Προστασία οδηγούν σε θανάτους και καταστροφές.   

«Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία έχει εγκαταλειφθεί και απο τη κυβέρνηση και απο τους υπεύθυνους την περιφέρεια και τη πρώην νομαρχία. Τα αντιπλημμυρικά έργα εδώ και 30 χρόνια παραμένουν χωρίς συντήρηση» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

«Με τη παραμικρή βροχόπτωση η περιφέρεια βρίσκεται στο έλεος του θεού» πρόσθεσε.  

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)