to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:02 | 10.12.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Η εκστρατεία φόβου δεν κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη χώρα

«Εμείς και πλήρη επίγνωση των δυσκολιών έχουμε, και τις πρόσθετες παγίδες και την εκστρατεία φόβου βλέπουμε. Αλλά το 2014 δεν είναι 2012»


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM (Κάτια Μακρή), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Φαίνεται πως όλοι προεξοφλούν ότι δεν θα βρεθούν οι 180 για την εκλογή του ΠτΔ. Υπάρχουν μάλιστα και απανωτές δηλώσεις ανεξαρτήτων βουλευτών που ισχυροποιούν αυτήν την εντύπωση. Παρόλα αυτά, εμείς δε εφησυχάζουμε και προετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη νίκη στις εκλογές και για την επόμενη μέρα. Και κάτι ακόμη: η απόλυτη στήριξη Σόιμπλε στον Σαμαρά και την πολιτική του, δείχνει καθαρά τι θέλουν τα γερμανικά συμφέροντα και η γερμανική κυβέρνηση. Ελπίζω οι αναποφάσιστοι να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Και οι αναποφάσιστοι βουλευτές αλλά και οι αναποφάσιστοι πολίτες.
 

Βαρύ τσαλάκωμα για τον Σαμαρά αν αποσύρει τον κ.Δήμα

Αν γίνει αλλαγή του κ.Δήμα στην τρίτη και καταλυτική ψηφοφορία, θα είναι μειωτικό για τον κ. Δήμα και μια ακόμη αυτοδιάψευση του πρωθυπουργού που δεσμεύτηκε χθες, ενώπιον του ελληνικού λαού ότι ο κ. Δήμας είναι υποψηφιότητα και για τις τρεις ψηφοφορίες. Μας έχει συνηθίζει σε είπα-ξείπα και ψέματα ο πρωθυπουργός αλλά αυτό θα ήταν βαρύ τσαλάκωμα και για τον ίδιο και τον κ. Δήμα. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα στελέχη της ΝΔ, αλλά τα «όχι» που εισπράττει είναι πολιτικές επιλογές. Διότι ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι ,πίσω από τον ήπιο αντιπρόεδρο της ΝΔ, κρύβονται οι ακρότητες Σαμαρά, το Μνημόνιο και η πρόθεση του πρωθυπουργού να «κατσικωθεί» στην καρέκλα του μέχρι τον Ιούνιο του 2016.


 

Το κεφάλαιο «ΠτΔ» θα ανοίξει για εμάς μετά τις εθνικές εκλογές
 

Επειδή είμαστε σοβαρό κόμμα, το κεφάλαιο «Πρόεδρος της Δημοκρατίας» θα ανοίξει για εμάς μετά τις εθνικές εκλογές, γιατί υποστηρίζουμε ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να εκλεγεί από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή. Έχει πει επανειλημμένα ο Αλ.Τσίπρας, το επαναλαμβάνω κι εγώ, ότι είμαστε ανοικτοί σε μια συναινετική επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο ΠτΔ δεν έχει σημαντικές αρμοδιότητες, μπορεί όμως να συμβολίζει μια ευρύτερη συναίνεση, χρήσιμη αυτήν την ώρα για τη χώρα. Ο Τσίπρας έχει ήδη προσφερθεί για να αναζητηθεί εκ των προτέρων συναίνεση στο πρόσωπο του Προέδρου, αλλά είναι γνωστό ότι η πρόταση αυτή τορπιλίστηκε αμέσως από τον κ.Σαμαρά, ο οποίος έχει επιλέξει να παίξει με τον φόβο. Κάτι τέτοιο δεν κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει ζημιά στη χώρα.


Το 2014 δεν είναι 2012

Μια μισοτελειωμένη κυβέρνηση, από κοινού με την Τρόικα, όπως αποκάλυψε χθες ο κ.Σόιμπλε, και με ιθύνοντες νόες την κ.Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών της, έστησαν το σημερινό σκηνικό. Εμείς και πλήρη επίγνωση των δυσκολιών έχουμε, και τις πρόσθετες παγίδες και την εκστρατεία φόβου βλέπουμε. Αλλά το 2014 δεν είναι 2012. Όλοι ξέρουν πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη που θέλει να αλλάξει πολλά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά επιδιώκουμε λύσεις εντός ευρώ. Είμαστε μια αριστερή ευρωπαϊκή δύναμη. Γνωρίζουμε επίσης ότι όλο αυτό θα πάρει χρόνο, δεν πάμε να τρέξουμε «100αρι», αλλά με τη στήριξη του λαού και με διεθνή στηρίγματα που ήδη αναζητούμε, θα πετύχουμε καλύτερες λύσεις από την κυβέρνηση του «ναι σε όλα». Με δυο λόγια, όλα μας προβληματίζουν, γιατί έχουμε μυαλό στο κεφάλι μας, αλλά δεν μας φοβίζουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)