to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 08.12.2014

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: «Το "ατύχημα" για τη χώρα είναι ότι έχει έναν πρωθυπουργό που τον νοιάζει μόνο η καρέκλα

«Το «ατύχημα» για τη χώρα είναι ότι έχει έναν πρωθυπουργό που τον νοιάζει μόνο η καρέκλα. Ούτε η χώρα, ούτε καν το κόμμα του. Γι’ αυτό και χθες, στην ψήφιση του προϋπολογισμού, επέλεξε ψέματα, ακρότητες και μαγκιές», δήλωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του MEGA (Δ.Καμπουράκης-Γ.Οικονομέας), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης


Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Παπαδημούλη στο MEGA:

Το «ατύχημα» για τη χώρα είναι ότι έχει έναν πρωθυπουργό που τον νοιάζει μόνο η καρέκλα

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του MEGA (Δ.Καμπουράκης-Γ.Οικονομέας), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Όποιος ψηφίσει «ναι» στον πρόεδρο, ψηφίζει «ναι» στην παράταση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Ψηφίζει «ναι» στον Σαμαρά ως πρωθυπουργό, «ναι» στο Μνημόνιο. Από εκεί και πέρα, το «ατύχημα» για τη χώρα είναι ότι έχει έναν πρωθυπουργό που τον νοιάζει μόνο η καρέκλα. Ούτε η χώρα, ούτε καν το κόμμα του. Γι’ αυτό και χθες, στην ψήφιση του προϋπολογισμού, επέλεξε ψέματα, ακρότητες και μαγκιές. Και γι’ αυτό, όλο το προηγούμενο διάστημα, απέφευγε την πρόταση Τσίπρα για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ.Παπούλια, και την πρόταση για μία πρώτη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν επιδιώκει, όχι μόνο την εθνική συναίνεση αλλά ούτε καν τη στοιχειώδη συνεννόηση. Ο κ.Σαμαράς έχει αποφασίσει ήδη να υποταχθεί στην Τρόικα, πράγμα το οποίο φάνηκε χθες, όταν με ψευδή επιχειρήματα προσπάθησε να κρύψει ότι έχει συμφωνήσει και σε νέα μέτρα, και σε νέο Μνημόνιο και σε παράταση του ισχύοντος. Ο πρωθυπουργός, χθες, με αυτό το ύφος του μαχαλόμαγκα, συμπεριφέρθηκε ως «μπακαλόγατος» της Τρόικα.

Είναι μια ευκαιρία για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ν’ απαλλαγούν από αμαρτωλές πολιτικές ηγεσίες

Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που αντί για συναίνεση σε νέα μέτρα το 2015, να μιλήσει για το πρωτογενές πλεόνασμα που πρέπει να κατέβει από το εξωπραγματικό 3%.  Διότι αν κατέβει έστω στο 2%, αυτό σημαίνει αυτόματα δύο δισ. ευρώ. Δηλαδή στη θέση των νέων μέτρων, η επιδίωξη ενός πιο ρεαλιστικού πρωτογενούς πλεονάσματος. Επίσης, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μείωση του μη βιώσιμου χρέους, την οποία είχε υποσχεθεί το Eurogroup από το Νοέμβριο του 2012. Δυστυχώς οι δανειστές πάνε ν’ αθετήσουν αυτή την υπόσχεση, στηριζόμενοι και στις «διευκολύνσεις» των κ.κ Σαμαρά-Βενιζέλου. Αυτή τη στιγμή, είναι μια ευκαιρία για τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ν’ απαλλαγούν από αμαρτωλές πολιτικές ηγεσίες που έχουν καταδικάσει αυτή τη χώρα στην καθυστέρηση. Πρέπει η χώρα -και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παίξει το ρόλο του καταλύτη σε αυτό- ν’ ανανέωσει ριζικά το πολιτικό προσωπικό της που κυβερνά 40 χρόνια, και πλέον «εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)