to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:12 | 04.12.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Κοινωνία

Εξάρθρωση πολυμελούς οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών

Πολυμελή εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε και διακινούσε χασίς εξάρθρωσε η αστυνομία η οποία προέβη σε 20 συλλήψεις, ενώ όπως ανακοίνωσε στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 136 άτομα.


Η εξάρθρωση του δικτύου έγινε από  την Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας και αυτό αποτελείτο από τρεις ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις, που ενέχονται στην καλλιέργεια χασίς και στη διακίνηση ναρκωτικών κυρίως σε Μεσσηνία, Λακωνία, Ηλεία, Αχαΐα και την Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν άεργοι και αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά από τη δραστηριότητά τους.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία «αχυράνθρωπων», κυρίως αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.

Για την εξάρθρωση των οργανώσεων, πραγματοποιήθηκαν από το πρωί της Τετάρτης, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Λακωνίας και της Αττικής, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 136 άτομα, από τα οποία τα έξι είναι μέλη των τριών εγκληματικών οργανώσεων, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούνται για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφορά στα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νόμων, για ναρκωτικά και όπλα, του λαθρεμπορίου, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Καλαμάτας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)