to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:14 | 03.12.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Φύγετε γιατί αποτύχατε! (βίντεο)

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή ανέφερε ότι αυτός εξυπηρετεί τη μνημονιακή υπόσχεση της κυβέρνησης για προϋπολογισμό 38% του ΑΕΠ αφαιρώντας τους τόκους 33% όπως συμβαίνει στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες του τρίτου κόσμου.


Δείτε το βίντεο:

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συζήτηση στη Βουλή, για τον προϋπολογισμό του 2015 υποστήριξε ότι υπηρετεί μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης, στο 38% του ΑΕΠ, με αφαίρεση φόρων στο 33%. Τέτοιους προϋπολογισμούς έχουν χώρες όπως η Βουλγαρία, η Αίγυπτος και η Βολιβία. Επιπλέον δεν αγγίζει καθόλου το χρέος. Ο προϋπολογισμός του 2015 είναι εντελώς μνημονιακός, ακόμα και ο στόχος για το πρωτογενές έλλειμμα είναι 3% και περισσότερο 800 εκ. από ότι ήταν στο μεσοπρόθεσμο.

Αμφισβητούμε ότι οποιαδήποτε χώρα μπορεί να βγει από μεγάλο χρέος με το συνδυασμό πολύ μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης και πρωτογενή πλεονάσματα και συμφωνούν όλοι οι οικονομολόγοι σε αυτό. Ο βασικός στόχος φαίνεται στις κοινωνικές προτεραιότητες και αναφέρθηκε στην ταξική κατεύθυνση του προϋπολογισμού.  Από το 2008 έως το 2015 θα έχουν κοπεί πάνω από 8,8 δισ από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας. Οι δαπάνες ειδικά για αυτά τα δύο έχουν κοπεί στο μισό αλλά αντίθετα οι δαπάνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι αυξημένες «όταν φτάσουμε να έχουμε περισσότερους αστυνομικούς από εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση θα αισθάνεται δικαιωμένη για το έργο της».

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι πρέπει να αρχίσει από το χρέος και τα μέτρα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης ώστε να τεθούν τα ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας την οποία, η κυβέρνηση δεν θίγει καν.

Ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι παρόλο που δεν είναι fun club του αστικού πολιτισμού και ανέφερε τη ρήση του Γκάντι «καλό είναι που υπάρχει» είπε ότι αποτελεί "υπάρχουν αξίες στον αστικό κόσμο που, τι να κάνουμε, δεν μπορούν να τις εκπροσωπούν ούτε η Σοφία Βούλτεψη ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αποτελεί κατάντια για την κυβέρνηση»!

Κατερίνα Μπρέγιαννη

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)