to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:45 | 03.12.2014

Πολιτική

Το απαντητικό e-mail της τρόικας ζητεί περισσότερες εξηγήσεις - Τηλεδιάσκεψη αντί επιστροφής στην Αθήνα

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν έως το Eurogroup της Δευτέρας, με την ελληνική πλευρά να επιχειρεί με άγνωστο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, την έλευση των δανειστών, έστω και το Σάββατο στην Αθήνα.


Διαβάστε σχετικά: 

Νεότερη εξέλιξη:

Δεν θα γίνει η τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών!

Σύμφωνα με το in.gr παρελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης το απαντητικό email της τρόικας προς την κυβέρνηση. Σε αυτό, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις επί των προτάσεων της κυβέρνησης, ώστε να επέλθει η συμφωνία που θα επιστρέψει να επανέλθει η τρόικα στην Αθήνα. Οι διευκρινίσεις θα παρασχεθούν αργότερα εντός της ημέρας σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και της τριμερούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την απόδοση κάποιων δημοσιονομικών παρεμβάσεων ( π.χ. αύξηση φορολογικής συμμόρφωσης στο σκέλος των αποδείξεων μέσω λαχειοφόρου αγοράς) και φαίνεται να ζητούν εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα στην περίπτωση που οι προτεινόμενες παρεμβάσεις δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Του σημερινού email προηγήθηκαν αγωνιώδη τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών του στο Βερολίνο και σε Ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Ο Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι το απαντητικό email, του οποίου προηγήθηκαν ολονύκτιες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δανειστών, καταγράφονται οι αιτιάσεις που συνεχίζουν να έχουν παρά το email 47 σελίδων με μέτρα 980 εκατ. ευρώ που έστειλε η ελληνική πλευρά.

Στην ανάγκη να υπάρξει οπωσδήποτε συμφωνία μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταισελμπλούμ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)