to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:55 | 21.11.2014

πηγή: Η Αυγή

Διεθνή

Σάλος στην Ιταλία για κύκλωμα δωροδοκίας παιδιάτρων από φαρμακευτικές

Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκαν σήμερα από την ιταλική αστυνομία 12 παιδίατροι οι οποίοι φέρονται να δωροδοκούνταν από φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να προωθούν το γάλα-σκόνη αντί του θηλασμού. Την ίδια ώρα, άλλα 26 εντάλματα έρευνας και κατάσχεσης εκτελούνται σε τέσσερις επαρχίες της Ιταλίας για την ίδια υπόθεση.



Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι γίνεται έρευνα για "μια κοινή και διαδεδομένη πρακτική" κατά την οποία παιδίατροι "συνταγογραφούν γάλα-σκόνη για νεογέννητα μωρά με αντάλλαγμα πολυτελή δώρα και ακριβές διακοπές".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δύο από τους γιατρούς που συνελήφθησαν είναι επικεφαλής των παιδιατρικών τμημάτων νοσοκομείων, ενώ σε κατ' οίκον περιορισμό έχουν τεθεί παράλληλα πέντε εμπορικοί αντιπρόσωποι τριών διαφορετικών εταιρειών και ένα στέλεχος.

Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι "επικοινωνούσαν με τους παιδίατρους για να τους παροτρύνουν να συνταγογραφήσουν γάλα-σκόνη σε νεογέννητα μωρά, δρώντας αντίθετα στην ομόφωνη άποψη των επιστημόνων για την ανάγκη να προωθείται η χρήση του μητρικού γάλακτος".

Σύμφωνα με τον αστυνομικό Τζενάρο Ρικάρντι, οι εμπορικοί αντιπρόσωποι προσέφεραν δώρα αξίας "εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ" στους γιατρούς που εργάζονταν σε δημόσια νοσοκομεία, αν αυξάνονταν οι πωλήσεις του γάλακτος-σκόνη που προωθούσαν. Τα δώρα περιελάμβαναν iPhones, υπολογιστές Apple, κλιματιστικά, τηλεοράσεις, ταξίδια στην Ινδία, το Παρίσι, τις ΗΠΑ, το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη και πολυτελείς κρουαζιέρες, πρόσθεσε ο Ρικάρντι.

Από την πλευρά της η υπουργός Υγείας της Ιταλίας Μπεατρίς Λορεντσίν δήλωσε πως "δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσουν τη σοβαρότητα των ενεργειών αυτών", καθώς οι γιατροί δρούσαν αντίθετα "στην ομόφωνη άποψη των επιστημόνων και τις ενδείξεις του υπουργείου Υγείας, πείθοντας τις μητέρες να χρησιμοποιούν γάλα-σκόνη αντί για το μητρικό".


 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)