to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 21.11.2014

Κοινωνία

Απάντηση στην «ανορεξική» Μπάρμπι: Η Λάμιλυ είναι κανονική, έχει ακμή και κάνει τατουάζ

Μια 19χρονη με ένα κανονικό σώμα, ενδεχομένως με ακμή και ραγάδες και μώλωπες από τα σπορ που αγαπά αναπαριστά η Lammily, η κούκλα που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την «ψεύτικη» Barbie και να αποκαταστήσει την αλήθεια για το τι είναι αληθινά όμορφο.


Ο εξωπραγματικός σωματότυπος της διάσημης κούκλας καθώς και τα πρότυπα που προβάλει έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο μελέτης με επικριτικά συνήθως αποτελέσματα.

Photo from nickolaylamm.com

Η Μπάρμπι και η Λάμιλι

 Ο  καλλιτέχνης Nickolay Lamm αποφάσισε να δημιουργήσει μια «κανονική Barbie», με τις σωστές αναλογίες σώματος ενός 19χρονου κοριτσιού και με όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει. Από απλούς μώλωπες και ακμή μέχρι ραγάδες και κονδυλώματα.

Τime to get real: Από τους δημιουργούς της Λάμιλι

Το παιδί αποφασίζει κάθε φορά αν η Lamminy θα είναι στα καλύτερά της ή όχι, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πραγματική ζωή.

«Η Μπάρμπι έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις καθώς έχει υπολογιστεί πως αναλογικά θα ζύγιζε... 30 κιλά αν ήταν άνθρωπος - δηλαδή θα είχε δείκτη BMI 16,24, κάτω κι από την κατηγορία των ανορεξικών. Ο Lamm σε προηγούμενη έρευνα του είχε δείξει ότι οι αναλογίες της Μπάρμπι, 36-18-33, δεν ανταποκρίνονται καθόλου στις συνήθεις 32-31-33» (rt.com)

 
Barbie has been heavily criticized as given her proportions it has been estimated that she would weigh around 110lbs as a real human – meaning a BMI of 16.24 which falls under the “anorexic” category. Lamm found in previous research that her sizing of 36-18-33 did not correspond at all to the average 32-31-33.
 

Ο Lamm δηλώνει  ότι «ήθελε να δείξει ότι ο μέσος όρος είναι όμορφος και ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον εαυτό μας  με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς».

 
 

lammily-normal-barbie-body-mark-stickers-nickolay-lamm-3

lammily-normal-barbie-body-mark-stickers-nickolay-lamm-2

lammily-normal-barbie-body-mark-stickers-nickolay-lamm-9

lammily-normal-barbie-body-mark-stickers-nickolay-lamm-12

 

 

Η αντίδραση παιδιών όταν είδαν την κούκλα:

Πληροφορίες από enikos.gr, rt.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)