to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:47 | 19.11.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κανένα περιθώριο συνεννόησης με την κυβέρνηση για το χρέος και την έξοδο από την κρίση

Στη σημερινή άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συναίνεσης με την κυβέρνηση για το χρέος και την αντιμετώπιση της κρίσης - «Όποια προσπάθεια και αν γίνει εκ μέρους της τρόικας και άλλων κέντρων να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία, αυτή θα πέσει στο κενό» τόνισε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος


Διαβάστε σχετικά την αναφορά του Αλ. Τσίπρα στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα μνημονιακή συμφωνία»

Στη σημερινή άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής συνεννόησης με την κυβέρνηση για το χρέος και την την αντιμετώπιση της κρίσης (παρακάτω οι αντιδράσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Ο λαός πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πολιτικά σχέδια, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ένα είναι το μνημονιακό σχέδιο της κυβέρνησης που οδηγεί την κοινωνία στην απόγνωση και την οικονομία στη χρεοκοπία. Το άλλο είναι αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, ένα σχέδιο κατάργησης του Μνημονίου και παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι υπάρχουν μόνο δύο ζητήματα στα οποία μπορεί να υπάρξει προσέγγιση με τα κυβερνητικά κόμματα. Πρώτον, η συμφωνία συγκεκριμένης ημερομηνίας για την άμεση διενέργεια εκλογών. Δεύτερον, το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα εκλεγεί από την επόμενη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε μια συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα ως ενδιάμεσο βήμα προς ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών που θα ορίσει την ημερομηνία των εκλογών καθώς και το πρόσωπο του νέου προέδρου. Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, δεν υπάρχει λόγος τριμερούς συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσίπρα.

Διαβάστε τις αντιδράσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)