to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 18.11.2014

Πολιτική

Β. Κατριβάνου: Αναγκαία η άμεση επαναλειτουργία του σχολείου του 18 ΑΝΩ

Επίκαιρη ερώτηση για το σχολείο του 18 ΑΝΩ, που παραμένει κλειστό από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και μολονότι ο προϋπολογισμός για να καλυφθούν οι σχετικές δαπάνες δεν υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ ετησίως, κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας η Βασιλική Κατριβάνου.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον Ανδρ. Λοβέρδο αν και πότε προτίθεται να δημοσιεύσει προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων εκπαιδευτικών στο σχολείο και να καλύψει τα προ διετίας δεδουλευμένα των καθηγητών, που έμειναν απλήρωτοι. Ζητεί ακόμη να πληροφορηθεί σε ποιους τομείς θεωρεί το υπουργείο αναγκαία την αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας του σχολείου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το σχολείο του 18 ΑΝΩ από το 2001 δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε χρήστες ουσιών που εγκατέλειψαν την εκπαίδευση και αποτελεί μια δομή με κοινωνικό έργο εξαιρετικής σημασίας. Υπενθυμίζει ότι το ποσό των 6.000 ευρώ ετησίως που απαιτούνται ετησίως για τη λειτουργία του προορίζεται να καλύψει την υπερωριακή απασχόληση στο πλαίσιο του 18 ΑΝΩ μονίμων εκπαιδευτικών του υπουργείου Παιδείας, καθώς για τη λειτουργία του σχολείου δεν προβλέπεται η πρόσληψη νέου εκπαιδευτικού προσωπικού. Σημειώνει ακόμη ότι μολονότι είναι γνωστό ότι οι θέσεις των εκπαιδευτικών δεν μπορούν να καλυφθούν από οποιουσδήποτε εκπαιδευτικούς, το υπουργείο ζητεί από τον περιφερειακό διευθυντή Αττικής να διαθέσει εθελοντές, ενώ ο υφυπουργός Παιδείας, εξετάζει την κάλυψη των θέσεων από το ΕΣΠΑ.

"Ο βέβαιος τρόπος απαξίωσης μιας δομής με κοινωνικό έργο εξαιρετικής σημασίας, όπως το εν λόγω σχολείο, είναι η απαξίωση της εργασίας και η υποβάθμιση των εργαζομένων σε εθελοντές" υπογραμμίζει η Β. Κατριβάνου. "Το σχολείο του 18 ΑΝΩ κλείνει εξαιτίας ενός πλαισίου λειτουργίας, την ευθύνη για το οποίο έχουν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας" σημειώνει ακόμη, ενώ τονίζει πως "το σχολείο αυτό υπήρξε μέχρι σήμερα αξιοσημείωτη εξαίρεση στον κανόνα της απαξίωσης της κοινωνικής πολιτικής, και δη αυτής που αφορά τους τοξικοεξαρτημένους, συνεπώς πρέπει να ξαναλειτουργήσει το συντομότερο".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)