to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 13.11.2014

Πολιτική

Στο πλευρό των πρυτανικών αρχών η κυβέρνηση: "Προεόρτια της τρομοκρατίας" οι φοιτητές

"Εκκολαπτόμενοι τρομοκράτες" οι φοιτητές που υπερασπίζονται το πανεπιστήμιο



Πλήρη κυβερνητική στήριξη έλαβαν οι πρυτανικές αρχές που... ανέλαβαν να τιμήσουν την επέτειο της 17η Νοέμβρη με lock-out και ξυλοδαρμούς φοιτητών.  Εκτός της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, που δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως "άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων", στην ίδια γραμμή περπάτησαν τόσο ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, όσο και ο υπ. Διακαιοσύνης, Χ. Αθανασίου.

Στην ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας αναφέρθηκε στην επίθεση των ΜΑΤ στη Νομική υπογραμμίζοντας τη «νέα απίστευτη συμπεριφορά κυβερνητικής καταστολής». «Έγινε επίθεση ακόμη και σε νέους ανθρώπους που κάθονταν σε παγκάκια! Έχουμε ένα βαρύτατα τραυματία που κινδυνεύει να χάσει το μάτι του που καθόταν σε παγκάκι», κατήγγειλε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «απαράδεκτη κλιμάκωση του αυταρχισμού στα θέματα της Παιδείας. Η κυβέρνηση επιλέγει να λύσει τα θέματα της Παιδείας με τα ΜΑΤ». «Αυτό είναι δείγμα όχι αυταρχισμού, αλλά προβοκατόρικο», κατέληξε ο Θ. Δρίτσας.

Έτσι, η  Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης να τοποθετηθεί για την επίθεση των ΜΑΤ.

Η δε απάντηση του Χ. Αθανασίου, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το ότι η κυβέρνηση και στηρίζει και επικροτεί τις πρυτανικές αρχές. «Να αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμόζονται. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν το καθήκον τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις», υποστήριξε ο Χ. Αθανασίου προκαλώντας τις διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Χ. Αθανασίου συνέχισε στο ίδιο προκλητικό ύφος: «θα αντιληφθείτε ότι υπάρχουν νόμοι, κράτος δικαίου. Αυτά που ξέρετε τελείωσαν. Αν γίνεται υπέρβαση του νόμου θα υπάρχει έλεγχος».

Την δε υποψία που άφησε η δήλωση της κ. Βούλτεψη, ότι δηλαδή η νομιμότητα θα εφαρμοστεί, γιατί  αυτό απαιτεί ο έλληνας φορολογούμενος, ήρθε να επιβεβαιώσει ο Κ. Μαρκόπουλος, κάνοντας σαφές πως η κυβέρνηση επιθυμεί να αξιοποιήσει την επίθεση των ΜΑΤ στη Νομική, ενεργοποιώντας συντηρητικά αντανακλαστικά. Επανέλαβε, μάλιστα, το γνωστό τροπάρι περί τρομοκρατίας... «Εσείς είστε με τους απέξω εμείς με τους μέσα. Εσείς είστε με την τρομοκρατία, με τις καταλήψεις με την ανομία», υποστήριξε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν νέες έντονες διαμαρτυρίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο Κ. Μαρκόπουλος να κατέβει από το βήμα, να πάει στην θέση του και να συνεχίσει από εκεί τις προκλήσεις κάνοντας λόγο για «τρομοκράτες της αίθουσας». «Εντάξει είστε οι τρομοκράτες του έξω, αλλά τι είστε εδώ;», είπε και ισχυρίσθηκε ότι οι καταληψίες στη Νομική είναι «αριστερό μπράτσο κάποιων».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)