to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:29 | 08.11.2014

πηγή: in.gr

Διεθνή

Σάλος στην Αυστρία για ακροδεξιό βουλευτή που αποκάλεσε τους μετανάστες «ανθρώπους των σπηλαίων»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ρατσιστικό μήνυμα που ανέβασε στο Facebook ο βουλευτής του αυστριακού ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (FPO), Κρίστιαν Χόμπαρτ, ο οποίος αποκάλεσε τους αιτούντες άσυλο «ανθρώπους των σπηλαίων». Τα υπόλοιπα κόμματα της Αυστρίας τον καλούν να παραιτηθεί.


Στη φωτ: Το στρατόπεδο κράτησης προσφύγων Traiskirchen στην Αυστρία

Στο μήνυμά του, το οποίο ανήρτησε αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο βουλευτής επέκρινε την πραγματοποίηση μίας πορείας Αφρικανών που έχουν καταθέσει αίτημα χορήγησης ασύλου στην πόλη Τράισκιρχεν κοντά στη Βιέννη.

«(Δε μπορώ) να επιδείξω κατανόηση για το χθεσινό σαματά που έκαναν οι αιτούντες άσυλο από την Αφρική, έτσι (τους) αποκάλεσα καθώς βρισκόμουν σε συναισθηματική φόρτιση... "ανθρώπους των σπηλαίων", που δε μπορούν να εκτιμήσουν πόσο καλά περνούν με εμάς- την χώρα που τους φιλοξενεί, την Αυστρία» έγραψε ο ίδιος.

Πολλά στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον Χόμπαρτ να παραιτηθεί.

«Το να αποκαλεί τους ανθρώπους εκείνους που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις δολοφονίες και τους βιασμούς που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος- οι συμμορίες δολοφόνων στο Ιράκ και τη Συρία- "ανθρώπους των σπηλαίων" είναι καθαρός ρατσισμός, ο οποίος- παρόμοια με τους Ναζί- κατατάσσει ορισμένους ανθρώπους σε "υπανθρώπους"», δήλωσε ο Άλμπερτ Σταϊνχάουζερ από το κόμμα των Πρασίνων της Αυστρίας.

Η Αυστρία, με πληθυσμό 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, δέχθηκε περίπου 17.500 αιτήματα χορήγησης ασύλου το 2013, κυρίως από τη Ρωσία, το Αφγανιστάν και τη Συρία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

«Με έφεραν στο προσκήνιο εκείνοι που συμμετέχουν στο μέτωπο των φιλάνθρωπων ιδεαλιστών και εκείνοι που διατείνονται ότι θέλουν να βελτιώσουν τον κόσμο» έγραψε ο βουλευτής στο Facebook, υπερασπιζόμενος την άποψή του.

Ο ίδιος, άλλωστε, υποστήριξε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να σκέφτεται γνωρίζει ότι η φράση «άνθρωποι των σπηλαίων» απλά αναφερόταν σε ανθρώπους που «βρίσκονται πολλά πολλά χρόνια πίσω από το δικό μας πολιτισμό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)