to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 07.11.2014

Κοινωνία

Εργαζόμενοι Γ.Γ. Εμπορίου: "Πάρτε πίσω τις ρουσφετολογικές τοποθετήσεις προϊσταμένων"

Με παράνομα, ρουσφετολογικά και στενά κομματικά κριτήρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης έγινε η επιλογή Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.



Ο σύλλογος υπαλλήλων του υπουργείου Εμπορίου, ζητεί ανάκληση των τοποθετήσεων που συνιστούν παραβίαση του νόμου, προειδοποιώντας ότι θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να διασφαλιστεί η νομιμότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Εμπορίου:

"Οι τοποθετήσεις των νέων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων έρχονται ως συνέχεια των περιγραμμάτων θέσεων και της αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου όπως σχηματοποιήθηκαν με το νέο Οργανισμό του ΥΠΑΝ που τα αποτελέσματα του βιώσαμε πρόσφατα με τις διαθεσιμότητες- απολύσεις που μας στέρησαν από πολλούς έμπειρους και χρήσιμους συναδέλφους σε σημαντικές διευθύνσεις του Υπουργείου. Στόχος των νέων Οργανισμών δεν είναι μια χρηστή και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση για τον πολίτη αλλά η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και η δημιουργία φοβισμένων και υποταγμένων δημοσίων υπαλλήλων στα συμφέροντα αυτά.

Κορύφωση όλης αυτής της διαδικασίας αποτελεί η επιλογή Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων που η πλειονότητα τους είναι αποτέλεσμα παράνομων, καταχρηστικών, ρουσφετολογικών και στενά κομματικών κριτηρίων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μας και συνιστούν οριακής νομιμότητας αν όχι παράνομης, εφαρμογή του Ν. 4275/2014 που στοιχειοθετεί παράβαση καθήκοντος με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, κατά την επιλογή Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων οι υπάλληλοι λαμβάνονται κατά προτεραιότητα από τους Προϊσταμένους που υπηρετούν στον οικείο φορέα και ασκούσαν καθήκοντα προϊσταμένου του ίδιου επιπέδου κατόπιν επιλογής κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος των οικείων προεδρικών διαταγμάτων.

Είναι φανερό ότι το πρώτο και κύριο αυτό κριτήριο επιλογής δεν τηρήθηκε στο σύνολο των τοποθετήσεων αντίθετα το νομικό πλαίσιο χρησιμοποιήθηκε για τη στήριξη ρουσφετολογικών και ευνοιοκρατικών επιλογών που αποτελούν νοσηρό φαινόμενο στο χώρο του Δημοσίου και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Με βάση τα παραπάνω:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΝ. να ανακαλέσει όσες τοποθετήσεις συνιστούν παραβίαση του Νόμου και να προχωρήσει σε νέες τοποθετήσεις που να καλύπτονται από τις προϋποθέσεις του Νόμου.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Σύλλογος θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα στο χώρο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ να αντισταθούν με κάθε τρόπο και να ανταποκριθούν σε κάθε έκκληση των συλλόγων του Υπουργείου ενάντια στην υποβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και στην καταρράκωση του ήθους και της αξιοπρέπειας τους.

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.

Της ΟΣΥΠΑΝ Του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜ/ΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜ/ΑΣ

Χ. ΣΟΥΛΕΛΕΣ Γ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΣΙΩΜΟΣ Μ. ΜΑΝΩΛΑΚΗ
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)