to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Σκουρλέτης: Καμία συμφωνία πριν από τις εκλογές

Ταυτόχρονη και εφ' όλης της ύλης ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εγκαινίασε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης: η ενημέρωση που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, κάλυψε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 40 δημοσιογράφοι.


Και πρώτα στο θέμα του χρέους: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει στην κυβέρνηση το δικαίωμα για υπογραφή συμφωνίας, συγχρόνως δε, ούτε και θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα τυχόν συμφωνίας της κυβέρνησης Σαμαρά με τους δανειστές, προειδοποίησε ο Π. Σκουρλέτης, στέλνοντας «σήμα προς όλους», όπως χαρακτηριστικά είπε. Πάντως, ολοκληρωμένη συμφωνία πριν τις εκλογές για το θέμα του χρέους δεν βλέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο θέμα της Προεδρικής εκλογής, ακόμη και μη πολιτικό πρόσωπο, υπό τη στενή έννοια, θα μπορούσε να ήταν ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ σε ερώτηση αν θα μπορούσε να είναι πολιτικός που υπηρέτησε τις μνημονιακές πολιτικές, ο εκπρ. Τύπου ξεκαθάρισε: «δεν πάσχουμε από πρόσωπα» και επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, ως επόμενης κυβέρνησης, ακόμη και αυτοδύναμης, να προχωρήσει συναινετικά στην εκλογή ΠτΔ. Παράλληλα κράτησε αποστάσεις από την πρόταση Καμμένου για παραίτηση του κ. Κ. Παπούλια, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο με τέτοιο σκοπό.

Η υπόθεση της αυτοδυναμίας είναι περισσότερο κοντά παρά ποτέ δήλωσε επιπλέον και αμφισβήτησε ευθέως τα δύο κεντρικά κυβερνητικά επιχειρήματα της περιόδου αυτής: ότι ο Αντ. Σαμαράς είναι συναινετικός, όπως και ότι όντως εννοεί την έξοδο από το Μνημόνιο. Πώς θα συμβεί αυτό όταν την ίδια ώρα συζητά πλήθος μνημονιακών προαπαιτούμενων;, αναρωτήθηκε ρητορικά.

Μόνο θετικό γεγονός το ότι υπό το βάρος των προγραμματικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση υποχρεώνεται να τον μιμηθεί (π.χ. στα κόκκινα δάνεια), ακόμη και εν μέσω αντιφάσεων. Ακόμη, ο Π. Σκουρλέτης επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Σε ερώτημα αν η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει πρόωρες εκλογές, με την επίκληση εθνικού λόγου, απάντησε: «Δεν το γνωρίζω, το απεύχομαι». Σε κάθε περίπτωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μείνουν τα εθνικά θέματα εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τα φαινόμενα διαφθοράς είναι ενεργά, είπε ακόμη για τη λίστα Ρακιντζή, που ήταν σήμερα το βασικό, πρωτοσέλιδο θέμα της «Αυγής». Επίσης, σημείωσε τη βελτίωση του ΣΥΡΙΖΑ σε σειρά ποιοτικών χαρακτηριστικών των δημοσκοπήσεων και, τέλος, χαρακτήρισε υγιή την αντίδραση των μαθητών, υποστηρίζοντας πως τα οξυμμένα προβλήματα της παιδείας δεν λύνονται με εισαγγελικές παρεμβάσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)