to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 04.11.2014

πηγή: koutipandoras.gr

Κοινωνία

Ξυλοδαρμοί μαθητών και προσαγωγές με φόντο τις καταλήψεις

Την ωμή βία των αντρών της ομάδας ΔΙΑΣ απέναντι σε ανήλικους μαθητές καταγγέλλουν στο koutipandoras.gr τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου λυκείου Χολαργού.


 Την ώρα που ο κ. Λοβέρδος προειδοποιούσε χτες από το βήμα της Βουλής για ενδεχόμενο εισαγγελικής και αστυνομικής παρέμβασης στα σχολεία που θα τελούν υπο κατάληψη τις επόμενες ημέρες, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ “επιχειρούσαν” ήδη στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, περνώντας χειροπέδες σε 14χρονους μαθητές. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο koutipandoras.gr η γραμματέας του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Έφη Παπαϊωάννου,  “αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κυνήγησαν δυο μαθητές του Γυμνασίου, τους οποίους υποπτεύθηκαν για διάρρηξη της εισόδου του 1ου Γυμνασίου, τους φόρεσαν χειροπέδες και τους προσήγαγαν στο Α.Τ. Χολαργού. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μας περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες ένας εξ αυτών χτύπησε με κλωτσιές τον ένα μαθητή στο σώμα και με γροθιά στο πρόσωπο του, ενώ τον κλώτσησε στη συνέχεια και μέσα στο αστυνομικό τμήμα”.

Τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στο Χολαργό μεταξύ των αντρών της ομάδας ΔΙΑΣ και των δυο ανήλικων μαθητών έχουν προκαλέσει την οργή των γονιών τους και της μαθητικής κοινότητας. Μάλιστα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε από πλευράς των μαθητών πορεία διαμαρτυρίας προς το αστυνομικό τμήμα Χολαργού, με τους γονείς να συνοδεύουν τα παιδιά τους και να ζητούν την άμεση τιμωρία των αστυνομικών που συμπεριφέρθηκαν με τέτοια σκληρότητα χτυπώντας ανήλικους μαθητές.  “Στη συνάντηση που είχαμε με την Διοικήτρια του Α.Τ. Χολαργού, μαζί με τους εκπροσώπους των μαθητών, και εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Περικλής», εκφράσαμε την έντονη δυσφορία μας για τα γεγονότα, και την έντονη ανησυχία μας για την ασφάλεια των παιδιών μας. Εξηγήσαμε ότι  με τέτοιες ενέργειες διασαλεύεται η τάξη στην πόλη μας, οι πολίτες –πολύ δε περισσότερο τα παιδιά μας– τρομοκρατούνται και ότι η αστυνομία αντί να επιτελεί το ρόλο της που είναι η προστασία των πολιτών επιτυγχάνει το αντίθετο αποτέλεσμα”, μας ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Παπαϊωάννου. 

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες του koutipandoras.gr η διοικήτρια του αστυνομικού τμήματος Χολαργού, αφού διαπίστωσε η ίδια την κατάσταση του τρομοκρατημένου πλέον 14χρονου μαθητή, μετά από επίσκεψη του στο αστυνομικό τμήμα συνοδεία του πάτερα του, διαβεβαίωσε τους γονείς και τους συμμαθητές του πως θα διατάξει άμεσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση.  

Αντίστοιχα, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού ζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες καταπατούν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. “Τα παιδιά μας, όλων των γονιών τα παιδιά,  δεν χρειάζονται ούτε ξύλο, ούτε αστυνομική επίβλεψη. Χρειάζονται δασκάλους που σήμερα δεν επαρκούν, χρειάζονται γνώση ουσιαστική και όχι τον εξεταστικό μαραθώνιο των τριών ετών του «Νέου Λυκείου», που στραγγαλίζει την κριτική σκέψη,  αφυδατώνει τη δημιουργικότητά τους κι  αδειάζει τις τσέπες των γονιών  υπέρ των φροντιστηρίων”, τόνισε στο koutipandoras.gr η κα. Παπαϊωάννου. 

Και προσαγωγές μαθητών...

Επίσης, η κα. Παπαϊωάννου φανερά ενοχλημένη μαζί με τους υπόλοιπους γονείς σε σχέση με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στα σχολεία της περιοχής της και όχι μόνο, μετά και τις καταλήψεις που ξεκίνησαν οι μαθητές ανά την Ελλάδα, μας κατήγγειλε ένα ακόμα περιστατικό  δηλώνοντας συγκεκριμένα: “Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι το ίδιο βράδυ τέσσερις μαθητές του Λυκείου μας προσήχθησαν από διαφορετικά σημεία της πόλης μας στα γραφεία της Αστυνομίας προληπτικά για εξακρίβωση στοιχείων. Κατ’ αρχήν εκφράζουμε την αντίθεσή μας, επειδή οι προσαγωγές έγιναν από άντρες της Ασφάλειας, χωρίς να επιδείξουν ταυτότητες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μας λένε ότι μέχρι να φτάσουν στο τμήμα ήταν τρομοκρατημένα, γιατί δεν ξέρανε σε τίνος πραγματικά το αυτοκίνητο είχαν μπει, ενώ ακολούθως τονίζουμε πως τα παιδιά δεν γίνεται να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες.”

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)