to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:24 | 01.11.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η ατζέντα της ημέρας

Εκδηλώσεις, παραστάσεις και μουσικές συναντήσεις το Σάββατο στην Αθήνα και όχι μόνο


Χανιά

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 50 χρόνων της ανασκαφικής έρευνας στον λόφο Καστέλλι Χανίων διοργανώνεται την Κυριακή, με ομιλητές τους αρχαιολόγους Γιάννη Τζεδάκι, Erik Hallager και Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Χάληδων 22), στις 7.00 μ.μ.

Νέες χωρικότητες

Ημερίδα με τίτλο «Νέες χωρικότητες: Παραστατικές τέχνες και υπαίθριος/ανοιχτός χώρος» διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, με σκοπό να παρουσιαστούν projects παραστατικών τεχνών που θα αποτελέσουν μέρος της Ελληνικής Εθνικής Συμμετοχής στην Διεθνή Έκθεση Θεατρικής Σκηνογραφίας και Αρχιτεκτονικής Prague Quadrennial 2015, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης (Πειραιώς 206), από τις 10.00 π.μ.

Παραμύθια από την Αλγερία

Με παραμύθια από την Αλγερία, από τον Καμέλ Γκενούν, έναν από τους σημαντικότερους αφηγητές της Γαλλίας, που θα συστήσει στους ακροατές έναν «άνθρωπο που πήρε δρόμο...» (σήμερα) και την ιστορία του «κοριτσιού με τα χρυσά μαλλιά που μιλούσε στα πουλιά» (αύριο), συνεχίζεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο Εργαστήρι Μαιρηβή(Σαχτούρη 4, Ψυρρή), στις 9.00 και 6.00 μ.μ. αντίστοιχα.

Darkland

Στη μαγεία ενός τόπου συνάντησης όλων των καταπιεσμένων, την Darkland, μια γοητευτική χώρα που υμνεί τη διαφορετικότητα, ταξιδεύουν οι Μιχαήλ Δουκάκης, Ευαγγελία Τσιάρα και Μαρία Μπαρέκου, μαζί με την Ιωάννα Αβραάμ, στο πιάνο, στην μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσιάζουν κάθε Σαββατοκύριακο στο Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168), στις 9.00 μ.μ.

Ένας τόπος ασφαλής

Για το βιβλίο του Leston Havens Ένας τόπος ασφαλής. Προετοιμάζοντας το έδαφος της ψυχοθεραπείας μιλούν οι ψυχίατροι Δημήτρης Πλουμπίδης, Γιώργος Γουρνάς, Γιάννης Ζέρβας και η συστημική θεραπεύτρια Ευαγγελία Ανδριτσάνου, σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις Άγρα στο Βιβλιοπωλείο Πλειάδες (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι), στις 8.00 μ.μ.

Nomad waltz & tango

Με όχημα το τάνγκο και το βαλς, ο συνθέτης Μάριος Στρόφαλης και το τρίο του (Κώστας Βλαχόπουλος, φυσαρμόνικα, Αλφρέντο Στούνι, βιολί), ταξιδεύουν μουσικά από την Ανατολή, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο ως την Αργεντινή, στην παράσταση Nomad Waltz and Tango, στονΠολυχώρο «Διέλευσις» (Λέσβου 15, Κυψέλη), στις 10.00 μ.μ.

Θαρραλέες ψυχές

Ένα μυσταγωγικό ταξίδι όπου κίνηση και λόγος γίνονται μέσα επικοινωνίας και έκφρασης, παρουσιάζει η χορογράφος Μαριάννα Παπαδοπούλου και η Χοροθεατρική Ομάδα «Φως», με την παράσταση Θαρραλέες ψυχές, που παρουσιάζουν κάθε Σάββατο του Νοέμβρη στον Πολυχώρο «Σώμα και Φως» (Πραξιτέλους 179, Πειραιάς), στις 7.00 μ.μ.

Ελληνικό τραγούδι

Μια διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι από τον Αττίκ, στον Γούναρη, τον Λάκη Παππά μέχρι σήμερα παρουσιάζουν ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος και η Διαμάντη Δαγιάση, με συνοδεία τον Γιώργο Σαλβάνο στο πιάνο και τον Ηλία Καραγιάννη στην κιθάρα, στο Τσάι στη Σαχάρα(Λαοδικείας 18, Ιλίσια), στις 10.30 μ.μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)