to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 27.10.2014

Κοινωνία

Σκάνδαλο στην Πάτρα: Το Porto Rio χρωστά στο Δήμο 350.000 € για κατανάλωση νερού αλλά υδροδοτείτο κανονικά

Την ώρα που φτωχά νοικοκυριά για ελάχιστα χρέη βρίσκονται χωρίς ρεύμα και νερό, η μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα είχε χρόνια ασυλία, με τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές της πόλης να κάνουν τα... στραβά μάτια


Η μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα του Porto Rio, που λειτουργεί εντός των διοικητικών ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων, τύγχανε επί χρόνια σκανδαλώδους ασυλίας, καθώς η αξία του νερού που είχε καταναλώσει είχε φτάσει τις 350.000 ευρώ, αλλά ποτέ και κανένας δεν της έκοψε την παροχή.

Η υπόθεση αποτελεί μνημείο σκανδαλώδους εξυπηρέτησης οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων ενώ τίθεται και ζήτημα λειτουργίας αλλά και προπάντων διοίκησης των υπηρεσιών ύδρευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό της οφειλής δεν αναφερόταν σε κανένα από τα έγγραφα που αφορούσαν σε μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΥΑΠ, γεγονός που προκαλεί επίσης σωρεία ερωτηματικών, ιδιαίτερα όταν επί ημερών προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, η ΔΕΥΑΠ έκοβε το νερό σε άνεργους και πολίτες που ζούσαν κάτω από το όριο τη φτώχειας, ακόμα και για οφειλή 300 μόλις ευρώ.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης από τη Νέα Δημοτική Αρχή, έγινε διακοπή στην παροχή του νερού, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα εξακολουθεί να υδροδοτείται μέσω άλλων …καναλιών.

Κι’ άλλα φέσια

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes.gr η επιχείρηση οφείλει προς τον Δήμο της Πάτρας και πολλές χιλιάδες ευρώ από τέλη και εισφορές που έπρεπε να έχει καταβάλει αλλά δεν έχει δώσει και γι’ αυτές της τις υποχρεώσεις χρήματα ποτέ.

Κατά έναν περίεργο τρόπο ούτε αυτά τα χρήματα ζητήθηκαν ποτέ από προηγούμενες Δημοτικές αρχές, κι αν ζητήθηκαν ποτέ δεν καταβλήθηκαν.

Με πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Γιάννη Γεωργόπουλου για το patrastimes.gr

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)