to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:42 | 24.10.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Παρών θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες - Έντονη αντίθεση στην παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης

Παρών θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τονίζοντας την έντονη αντίθεσή του με την παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, σημείωσε ότι αν η ρύθμιση για την εισφορά αλληλεγγύης ήταν σε διαφορετική τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ θα την καταψήφισε κι εκτίμησε ότι αν περνούσε σε ξεχωριστή τροπολογία πολλοί βουλευτές δεν θα την ψήφισαν μιλώντας για «μεθοδεύσεις».

Σχετικά με την ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ο Θ. Δρίτσας την έκρινε ανεπαρκή και προέβλεψε ότι οι βουλευτές που σήμερα θριαμβολογούν σε λίγο καιρό θα γίνουν δέκτες παραπόνων από πολίτες που δεν θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι είναι «η μέρα με την νύχτα» με την κυβερνητική πρόταση.

Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκε στην απουσία από την κυβερνητική ρύθμιση εισοδηματικών κριτηρίων , όπως και πρόβλεψης για ανώτατο όριο της δόσης ώστε η αποπληρωμή των οφειλών να μην εξουθενώνει το μηνιαίο εισόδημα του οφειλέτη. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι με τις προβλέψεις της κυβερνητικής τροπολογίας δυσκολεύονται οι πολίτες που θέλουν να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη κι αντέτεινε την δική του πρόταση για επιτροπές επίλυσης φορολογικών διαφορών, πρόταση που επικρίθηκε από την Ν.Δ. ως γραφειοκρατική και χρονοβόρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδης, αναρωτήθηκε αν «η αλληλεγγύη έχει ημερομηνία λήξεως;» σχετικά με την παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ χαρακτήρισε την ρύθμιση οφειλών που προβλέπει η κυβερνητική τροπολογία ως «την καλύτερη που έχει γίνει ποτέ από την ίδρυση του ελληνικού κράτους»!

Του Κώστα Παπαγιάννη 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)