to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:36 | 06.10.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Δεν θα προλάβει να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση (βίντεο)


«Δεν θα προλάβει να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση» δήλωσε ο Δημ. Παπαδημούλης στον ΑΝΤ1. Πρόκειται για ένα εξωραϊσμένο σχέδιο προϋπολογισμού, που βασίζεται σε υπεραισιόδοξες προβλέψεις, το οποίο δεν έχει πάρει την έγκριση της τρόικας. Διευκρίνισε ότι η πρόβλεψη ότι θα πέσει η ανεργία, από το 27,5% στο 22% και δεν τεκμαίρεται από πουθενά, είναι «αέρα πατέρα», «φούσκα». «Εμφανίζουν ως παροχή τη μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς με το δολωματάκι ότι μπορεί να μειωθεί, ενώ η δέσμευση ήταν ότι τέλος του 2014 τελειώνει η έκτακτη εισφορά». «Το μόνο συγκεκριμένο που παρουσιάζουν ως ελάφρυνση είναι ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης όπου τον ανέβασε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος 450% και τώρα τον κατεβάζουν 30%  και λέει ‘'δοξάστε με''».

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής δήλωσε ότι: «Ο προϋπολογισμός είναι κάτω και πολύ πίσω από τις προσδοκίες που καλλιέργησε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς με τις διαρροές, ενώ αυτοί που είναι στα όρια της φτώχειας πληρώνουν πολλά, ενώ αυτοί που έχουν πολλά λεφτά δεν πληρώνουν τίποτα, καθόλου, ή πληρώνουν εθελοντικά».

Ο Δημ. Παπαδημούλης ανέφερε τα δύο κύρια ζητήματα της χώρας που δεν αγγίζει ο προϋπολογισμός και για τα οποία είχε δεσμευτεί ο κ. Σαμαράς πριν τις εκλογές, α) δέσμευση σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και β) τη μη βιωσιμότητα του χρέους.

«Ουδείς αναμάρτητος είχε πει ο Σαμαράς στο Βερολίνο» πριν δύο χρόνια όταν του θύμισαν το θέμα του χρέους. Αφού εγκατέλειψε αυτά που έλεγε, εφάρμοσε επί τα χείρω του Μνημονίου, καλλιεργεί μια δυσπιστία για το πότε θα ρυθμιστεί το θέμα η οποία διαρκώς διαψεύδεται.» Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Φταίει η Αριστερά και ο συνδικαλισμός, ακόμα και ο Χατζηπετρής και δεν έχουν ευθύνη αυτοί που κυβερνούν 40 χρόνια τώρα;

Απευθυνόμενος στην κ. Πυργιώτη που ανέφερε το «λεφτά υπάρχουν» ο Δημ. Παπαδημούλης αντέτεινε «το λεφτά υπάρχουν να το ψάξετε στα Ζάππεια του κ. Σαμαρά». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, αλλά ενσαρκώνει την ελπίδα και την προοπτική για τον λαό και τη χώρα γι' αυτό άλλωστε και στην τελευταία δημοσκόπηση, η μοναδική δημοσκοπική εταιρεία που δεν τον έδινε μπροστά, τώρα τον έδειξε να προηγείται με 4%.

Τέλος παρουσίασε ως τελευταίο καταφύγιο του Αντ. Σαμαρά και της κυβέρνησης τον φόβο και τον φανατισμό που καλλιεργεί καθώς επειδή δεν μπορεί να δείξει έργο και να δώσει ελπίδα. Διαβεβαίωσε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να κάνει ουσιαστική συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

O Δημ. Παπαδημούλης κατήγγειλε «το παραμύθι ότι φταίει η Αριστερά, ο συνδικαλισμός, ο οποιοσδήποτε άλλο, ο Χατζηπετρής και δεν φταίνε αυτοί που κυβερνούν 40 χρόνια που έφεραν και υλοποιούν τα μνημόνια και πληρώνουν οι φτωχοί και οι μεσαίοι. Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια έχουμε ύφεση 25%, η ανεργία κοντεύει στο 30%, στους νέους 60%, τα καλύτερα μυαλά της χώρας έχουν φύγει στο εξωτερικό γιατί δεν μπορούν να βρουν δουλειά εδώ».

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)