to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 30.09.2014

πηγή: antifasistikikalamatas

Κοινωνία

Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Καλαμάτας

Συζητήσεις, ομιλίες και συναυλίες στο 3ο αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό φεστιβάλ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο πάρκο Λιμενικού στην Καλαμάτα


Για το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Οκτώβρη έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις, ομιλίες και συναυλίες, από φορείς, σωματεία και συλλογικότητες  στο πάρκο Λιμενικού στην Καλαμάτα το 3ο αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό φεστιβάλ.


 



«Το αυγό του φιδιού που εκκολάφτηκε στην αγκαλιά του συστήματος έχει σκάσει.
Το φίδι του φασισμού απειλεί όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Ουκρανία)

Η ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης συναντιέται με το φίδι του φασισμού και δαγκώνει μετανάστες, συνδικαλιστές, αγωνιστές καταδικάζοντας παράλληλα το λαό σε φτώχεια και εξαθλίωση.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση παριστάνει τον τιμωρό των φασιστών υιοθετεί την ατζέντα της ΧΑ και κυβερνητικά στελέχη καθοδηγούν τη δράση της.

Η εφαρμογή της καταστροφικής για τους εργαζόμενους πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας καθώς και οι κατασταλτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται , επιστρατεύσεις απεργών, χτύπημα διαδηλώσεων, φυλακίσεις αγωνιστών, φυλακές υψίστης ασφαλείας ευνοούν την ανάπτυξη φασιστικών- ρατσιστικών αντιλήψεων.

Η Ευρώπη φρούριο διαψεύδει οικτρά τα παχιά λόγια για τις δήθεν δημοκρατικές αξίες της ΕΕ με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις, το φράγμα στον Έβρο, τη FRONTEX που δολοφονεί, τις Λαμπεντούζες και τα Φαρμακονήσια.

Αντί για σύνορα ανοιχτά, άσυλο στους πρόσφυγες, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά η κυβέρνηση απαντά με Μανωλάδες και δήθεν αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Υπερασπιζόμαστε τους αγώνες ενάντια στην καταπίεση με βάση τη σεξουαλική προτίμηση, τη φυλή, τη θρησκεία, την κοινωνική θέση, τις εξαρτήσεις κ.α.

Ένα μαζικό, μαχητικό, αποφασισμένο Αντιφασιστικό- Αντιρατσιστικό κίνημα θα βάλει φραγμό στο φασισμό από όπου κι αν προέρχεται.

Ο αγώνας για μια άλλη κοινωνία δίχως καταπίεση και εκμετάλλευση θα εξαλείψει οριστικά το φασιστικό κίνδυνο. 
»
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)