to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 25.09.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Ο «άπιαστος» Παλαιοκώστας απασχολεί το BBC‏

Αφιέρωμα στη ζωή του Βασίλη Παλαιοκώστα παρουσιάζει το βρετανικό BBC.


Εκτεταμένο αφιέρωμα στο βίο και την πολιτεία του Βασίλη Παλαιοκώστα παρουσιάζει σήμερα η ιστοσελίδα του BBC κάτω από τον τίτλο ο Άπιαστος «The Uncatchable» και τον χαρακτηρισμό του σύγχρονου «Ρομπέν των Φτωχών», που κλέβει για… ιδεολογικούς λόγους, επισπεύδοντας με τον δικό του τρόπο, τις διαδικασίες αναδιανομής του πλούτου στην Ελλάδα.



Στο ρεπορτάζ υπάρχει πλήρες βιογραφικό του πλέον καταζητούμενου, όπως υποστηρίζει ανθρώπου στη χώρα μας, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε φίλους και συγχωριανούς του σε αντίθεση με τα αισθήματα που τρέφουν για αυτόν οι διωκτικές αρχές.

Τονίζεται μάλιστα το κοινώς λεγόμενο στην Ελλάδα «αν κλέβεις λίγα σε αποκαλούν απατεώνα αν κλέβεις πολλά κύριο» ως ελληνική παροιμία.

Τα υπόλοιπα λίγο-πολύ γνωστά για τη δράση της ομάδας Παλαιοκώστα διανθίζονται από πρωτοσέλιδα και άλλα δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων και βίντεο τηλεοπτικών σταθμών, μαζί με τη γελοιογραφία του Ανδρέα Πετρουλάκη για τη θεαματική απόδραση του με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 22 Φεβρουαρίου του 2009 κι ενώ επρόκειτο να απολογηθεί την επομένη, δηλαδή στις 23 για την απόδραση του 2006.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται, όμως και στον επονομαζόμενο «Καλλιτέχνη» -«The Artsist»- Κώστα Σαμαρά, ο οποίος δηλώνει μέντορας του Παλαιοκώστα.



«Του έμαθα να οδηγεί αυτοκίνητο, να καβαλάει μηχανή, να κρατάει όπλο και να ληστεύει» εξηγεί χωρίς να κρύβει το γεγονός ότι «καμαρώνει» για τον άλλοτε προστατευόμενό του ο Κώστας Σαμαράς, μολονότι ο ίδιος παραμένει πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Εξάλλου, τόσο ο ίδιος όσο και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, που μίλησε στον δημοσιογράφο Τζεφ Μέις (Jeff Maysh) υποστήριξαν ότι ο «Καλλιτέχνης» ήταν ο ιθύνων νους σε απαγωγές και ληστείες και κυρίως ο εμπνευστής της χολιγουντιανής απόδρασης του 2009. 

tags: BBC

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)