to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 24.09.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Απειλές Μητσοτάκη για εισαγγελέα στους δήμους που αρνούνται τον επανέλεγχο συμβάσεων - Η απάντηση του Κ. Πουλάκη

Τραβάει το σχοινί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μια μέρα μετά την απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής να μην αποστείλει κανένα έγγραφο που να αφορά την "αξιολόγηση" - «Οι αιρετοί της Αριστεράς δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ούτε έναντι της Δικαιοσύνης ούτε έναντι της κοινωνίας» δηλώνει ο Κ. Πουλάκης, υπεύθυνος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυτοδιοίκηση


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι θα στείλει στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου τις εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους δήμους που δεν επιτρέπουν τον έλεγχο μετατροπής συμβάσεων. Επιτέθηκε δε ξανά στη Ρένα Δούρου, κατηγορώντας την ότι "αρνείται να εφαρμόσει τον ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο".

Μιλώντας στο Mega, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε δέκα δήμους που είχαν το μεγαλύτερο αριθμό μετατροπών συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. "Σε πέντε δήμους δεν επετράπη η είσοδος στους ελεγκτές. Έχω τις εκθέσεις από το Σώμα Ελεγκτών και θα τις διαβιβάσω στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου", είπε υποστηρίζοντας ότι "όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Ο υπουργός έβαλε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ και την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, κάνοντας λόγο για "πολιτικό μέτωπο δημάρχων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και λένε όχι στον έλεγχο". "Η νομιμότητα δεν είναι α λα καρτ. Νομιμότητα είναι να εφαρμόζεις τους ψηφισμένους νόμους της Βουλής. Τι είδους νομιμότητα είναι αυτή όπου έρχεται μία Περιφερειάρχης και λέει ότι αρνείται να εφαρμόσει τον ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο;" είπε, προσθέτοντας ότι "όταν εκλέγεσαι σε θέση ευθύνης πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες αυτού του αξιώματος".

Ερωτηθείς για τους τους μισθούς των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο, ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να "μαζέψει" τα όσα ακούγονται, υποστηρίζοντας ότι "είναι λάθος" τα νούμερα και ότι "δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις". Πάντως, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών στο δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "θα πρέπει να ξαναδούμε πτυχές του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων" και πως η αναπροσαρμογή του "είναι αντικείμενο συζήτησης".

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα περί διαφωνιών με το ΠΑΣΟΚ για το θέμα των κατώτερων αποδοχών στο Δημόσιο, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως γίνονται συζητήσεις με στελέχη του κόμματος, στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης, αλλά , όπως είπε, ο ίδιος δεν βγάζει δελτία τύπου γι' αυτές τις συναντήσεις, αφού δεν έχει καταλήξει κάπου.

Κ. Πουλάκης: «Κρατήστε τις απειλές σας κύριε Μητσοτάκη»

Η δήλωση του Κ. Πουλάκη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση, σχετικά με τις «απειλές» Μητσοτάκη περί εισαγγελικής παρέμβασης στο θέμα των συμβάσεων:

"Οι δια των τηλεοπτικών παραθύρων «απειλές» του Υπουργού, κ. Μητσοτάκη, περί εισαγγελικής παρέμβασης εις βάρος όσων αιρετών δεν αποστείλουν τα στοιχεία που ζητά το ΥΔΜΗΔ για το δήθεν «επανέλεγχο» των συμβάσεων, θα ήταν ανάξιες λόγου αν δεν ήταν τόσο προκλητικές και προσβλητικές σε πολλά επίπεδα. Προσβλητικές, καταρχήν, του θεσμικού ρόλου και της ανεξαρτησίας που –  υποτίθεται – απολαμβάνει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Το να μετατρέπει ο κ. Υπουργός έναν ελεγκτικό μηχανισμό και την ίδια τη Δικαιοσύνη σε “παιχνιδάκι”, για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης – στα όρια της προσωπικής εμπάθειας – είναι τουλάχιστον άστοχο. Άλλωστε, δεν φάνηκε να δείχνει την ίδια ευθιξία, ζητώντας την εισαγγελική διερεύνηση των πρόσφατων επίσημων καταγγελιών για τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου του, για παρεμβάσεις που εμποδίζουν τους ελέγχους κατά “επωνύμων” ή για κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που συγκαλύπτουν σκάνδαλα.

Τέλος, αλήθεια, οι “απειλές” του κ. Μητσοτάκη στρέφονται μόνο προς τους 19 Δημάρχους και την Περιφερειάρχη Αττικής – με τους οποίους είναι σαφές ότι έχει επιδοθεί σε κάποιου είδους ακατανόητη και ανάρμοστη προς το ρόλο του “βεντέτα” – ή αφορούν το σύνολο των αιρετών που εδώ και μήνες έχουν αντιταχθεί στη διάλυση των Δήμων και των Περιφερειών και τις απολύσεις; Διότι, του θυμίζουμε ότι η μη αποστολή των στοιχείων έλαβε χώρα πολύ πριν την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών που στοχοποιεί.

Και, επίσης, του θυμίζουμε ότι οι αποφάσεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, περί μη αποστολής των στοιχείων, λήφθηκαν με ευρύτατες πλειοψηφίες και με συμμετοχή δυνάμεων από όλο το αυτοδιοικητικό και πολιτικό φάσμα, των εκλεγμένων του κόμματός του στην ΚΕΔΕ μη εξαιρουμένων.

Κρατήστε τις απειλές σας κ. Υπουργέ. Οι αιρετοί της Αριστεράς, όπως και κάθε Δήμαρχος και Περιφερειάρχης που υπηρετεί το πραγματικό δημόσιο συμφέρον, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ούτε έναντι της Δικαιοσύνης ούτε έναντι της κοινωνίας. Εσείς;".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)