to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:18 | 24.09.2014

πηγή: ertopen

Κοινωνία

Ένα μήνα εκτός εργασίας μένει νοσηλευτής μετά από χτύπημα των ΜΑΤ

Απουσία ενός μήνα από τα καθήκοντά του σε Νοσηλευτή της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας μετά την επίθεση των ΜΑΤ κατά τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας χειρουργείων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.).


Αναλυτικά το πλήρες κείμενο με την καταγγελία:

"Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) καταδικάζει απερίφραστα τη βάναυση και προκλητική συμπεριφορά τόσο των δυνάμεων καταστολής όσο και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κατά συναδέλφων μας που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων, την υποχρηματοδότηση  και τις χρόνιες παθογένειες του ΕΣΥ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού κου Μ. Βορίδη στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣMOΣ» με αφορμή τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας χειρουργείων – δωρεά της Εθνικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες των ΜΑΤ εβρισκόμενοι εντός του προαύλιου χώρου του Νοσοκομείου χρησιμοποίησαν ασύμμετρα μέτρα καταστολής και επέδειξαν τόσο υπερβάλλοντα ζήλο εναντίον των Νοσηλευτών και των λοιπών εργαζόμενων που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, με αποτέλεσμα ο Νοσηλευτής της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας, Γραμματέας του Α’ Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού Αθηνών και στέλεχος της Ομοσπονδίας μας κος Σταύρος Θεολόγου να υποστεί κάταγμα ποδοκνημικής άρθρωσης, πιθανότατα ύστερα από κλωτσιά που δέχθηκε από άντρα των ΜΑΤ.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι όλα αυτά συνέβησαν λίγα μόλις μέτρα από τον Υπουργό Υγείας κο Βορίδη, ο οποίος παρέστη κανονικά στην τελετή των εγκαινίων, ως σαν να μη συνέβη τίποτα!

Επειδή  μας εξέπληξε δυσάρεστα η απουσία στοιχειώδους ευαισθησίας του Υπουργού Υγείας, ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Β. Κικίλια ο οποίος τυγχάνει Ιατρός, ευελπιστώντας ότι θα επιδείξει τουλάχιστον εκείνος τα δέοντα αντανακλαστικά ώστε να διερευνηθεί το περιστατικό του τραυματισμού του συναδέλφου Νοσηλευτή κου Θεολόγου, και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν".         

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)