to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Λώρα Τζέην Γκρέις των Against Me! μιλά για τις δέκα λάθος ερωτήσεις προς ένα άτομο που έχει κάνει αλλαγή φύλου

Οι Against Me! είναι ένα από τα σημαντικότερα punk συγκροτήματα που ξεπήδησαν από την δεκαετία του '90. Στις αρχές του έτους κυκλοφόρησε το άλμπoυμ Transgender Dysphoria Blues, έκτο κατά σειρά άλμπουμ και πρώτο από τότε που η τραγουδίστριά τους, Λώρα Τζέην Γκρέις, αποκάλυψε πως είναι τρανς.



Όταν το 2012 η Λώρα Τζέην μίλησε για την ταυτότητά της στο Rolling Stone, έγινε μία από τους -ελάχιστους- καλλιτέχνες που αναφέρονται ανοιχτά στο ζήτημα της αλλαγής φύλου. " Ήξερα από παιδί πως ήθελα να είμαι γυναίκα. Αύριο συμπληρώνω ένα μήνα ορμονοθεραπείας", δήλωσε αργότερα σε συνέντευξή της "και είμαι καλύτερα από ποτέ. Βλέπω τον εαυτό μου να αντιδρά ήρεμα σε πράγματα που στο παρελθόν με εξόργιζαν. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ασθενής".  Την επιλογή της στήριξαν με ενθουσιασμό τα υπόλοιπα μέλη των Against Me! τα οποία μάλιστα δήλωσαν πως η μπάντα είναι πλέον πολύ πιο χαρούμενη, "Έχουμε ένα πολύ καλύτερο δέσιμο και το βγάζουμε στις συναυλίες μας", δηλώνει ο μπασίστας Andrew Seward


"Προσπαθώ να μην αντιμετωπίζω τις ερωτήσεις σαν ηλίθιες- αλλά υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που είναι απλώς μαλακισμένες", λέει η Λώρα Τζέην. Σ'αυτό το πλαίσιο, φωτογραφήθηκε κρατώντας δέκα διαφορετικές ταμπέλες με δέκα λάθος -πολύ λάθος- ερωτήσεις που πιο συχνά απευθύνει κανείς σε τρανς άτομα.

Και ποιες είναι αυτές; Ερωτήσεις καθημερινές, βαθιά προσβλητικές και γεμάτες αδιάκριτη περιέργεια.

"Έχεις πέος;" "Πότε θα εγχειριστείς;"  "Σε ποια τουαλέτα πας;" "Μήπως είσαι απλώς γκέι;"  "Αν κοιμηθώ μαζί σου, εξακολουθώ να θεωρούμαι στρέητ;"  "Μπορώ να δω φωτογραφίες σου πριν κάνεις αλλαγή φύλου;" "Και ποιο είναι το πραγματικό σου όνομα;" "Πώς κάνεις σεξ;"  κ.α


Στις 10 Οκτωβρίου η Λώρα Τζέην θα συμμετάσχει στο True Trans, μια διαδικτυακή σειρά 10 επεισοδίων γύρω από την πραγματική ζωή των διεμφυλικών στην αμερική, χωρίς κουρτίνες και μπροστά από τις κλειδαρότρυπες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)