to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:23 | 22.09.2014

Διεθνή

Συνάντηση Κέρι - Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, πιθανή μια επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι η συνάντηση του κ. Κέρι με τον πρόεδρο της Κύπρου ήταν «εποικοδομητική» και έκανε λόγο για «νέα ενέργεια» στις συνομιλίες, εκφράζοντας «συγκρατημένη αισιοδοξία» για τη στάση της τουρκικής ηγεσίας. Aνέφερε δε ότι ο κ. Κέρι θα έχει «προσωπική εμπλοκή» στο Κυπριακό


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ενδεχομένως να επισκεφθεί την Κύπρο μέσα στο φθινόπωρο, ανάλογα με τις εξελίξεις, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, χθες το βράδυ, στο περιθώριο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. 

Αμερικανός αξιωματούχος, όταν ρωτήθηκε για τη συνάντηση, ανέφερε ότι ο κ. Κέρι θα έχει «προσωπική εμπλοκή» στο Κυπριακό και ότι θα αναμένει τα αποτελέσματα των συνομιλιών και των επαφών του νέου ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ 'Αιντε στο νησί μέσα στον Οκτώβριο «και αν μια επίσκεψη του κ. Κέρι μπορεί να είναι χρήσιμη», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ όπου μπορούν να βοηθήσουν θα το πράξουν για να ωθήσουν τα πράγματα προς τα εμπρός» και «ότι ακόμη δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο».

Name

Φωτ. από το sigmalive

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, αναφερόμενος στη συνάντηση Κέρι - Αναστασιάδη επανέλαβε το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για λύση του Κυπριακού, υπογράμμισε τη στήριξη που προσφέρουν στις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στο έργο που ανέλαβε ο νέος ειδικός σύμβουλος του γγ του διεθνούς Οργανισμού.

Επίσης, υποστήριξε ότι η συνάντηση του κ. Κέρι με τον πρόεδρο της Κύπρου ήταν «εποικοδομητική» και έκανε λόγο για «νέα ενέργεια» στις συνομιλίες, εκφράζοντας «συγκρατημένη αισιοδοξία» για τη στάση της τουρκικής ηγεσίας, με την οποία συνομίλησε ο κ. Κέρι για το κυπριακό, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην 'Αγκυρα και θα συνεχίσει τις συζητήσεις στη Νέα Υόρκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)