to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:26 | 16.09.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

ΝΑΤΟ: Περίπου 1.000 Ρώσοι στρατιώτες παραμένουν σε ουκρανικό έδαφος

Την εκτίμηση ότι η Ρωσία έχει ακόμη περίπου 1.000 στρατιώτες εντός του ουκρανικού εδάφους παρά τη μείωση των δυνάμεών της μετά την έναρξη της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στις 5 Σεπτεμβρίου έκανε στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.


«Μετά την εκεχειρία παρατηρήσαμε μείωση (στον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών) όμως ακόμη εκτιμούμε ότι περίπου 1.000 μάχονται εντός της Ουκρανίας» είπε η πηγή αυτή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Οι Ρώσοι στρατιώτες «είναι εξοπλισμένοι με εκατοντάδες οχήματα μάχης και πυροβολικό», συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «αυτή η ρωσική δύναμη μάχης έχει όλα όσα χρειάζεται για να συνεχίσει να υπονομεύει τη σταθερότητα στην ανατολική Ουκρανία τις επόμενες ημέρες».

Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι η Μόσχα συνεχίζει να παρέχει στρατιωτική και επιμελητειακή υποστήριξη στους αυτονομιστές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου τόνισε ότι η Μόσχα θα πρέπει να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία της στη χερσόνησο της Κριμαίας λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

«Είδαμε αναφορές ότι η Ρωσία σκοπεύει να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία της στην Κριμαία. Μια τέτοια ενέργεια μπορεί μόνο να αυξήσει την ένταση και θα υπονομεύσει ακόμη περισσότερο την εφαρμοζόμενη εκεχειρία καθώς και την ασφάλεια της περιοχής που διαβρώθηκε σοβαρά από τις ρωσικές ενέργειες» ανέφερε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εκπρόσωπος απάντησε κατ' αυτόν τον τρόπο όταν της ζητήθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σόιγκου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)