to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:47 | 12.09.2014

Διεθνή

Αυστρία: Διαβεβαιώσεις για “υπερεπάρκεια” φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Διαβεβαιώσεις ότι "η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου υπερβαίνει σαφώς την αυστριακή εσωτερική κατανάλωση", παρά τη χθεσινή και σημερινή μείωση κατά 15% της παρεχόμενης ποσότηταςαπό τη Gazprom, τη ρωσική δημόσια επιχείρηση αερίου, έδωσε σήμερα στη Βιέννη εκπρόσωπος του αυστριακού ομίλου πετρελαιοειδών ÖMV, κάνοντας λόγο για συνήθεις για την εποχή διακυμάνσεις.



Προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ο ίδιος επισήμανε πως στην Αυστρία υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα επίπεδο ποσότητας φυσικού αερίου που ξεπερνά το 90% της συνολικής χωρητικότητας των οκτώ δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, το οποίο σημαίνει ότι οι δεξαμενές αποθήκευσης του ομίλου ÖMV είναι κατά σχεδόν 100% πλήρεις και ότι η χώρα μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της, που ανέρχονται ετησίως σε 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Από την πλευρά του, ο αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και Επιστημών, Ράινχολντ Μιτερλένερ, σε σημερινές δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, τόνισε επίσης πως η κατάσταση εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Αυστρία δεν εμπνέει ανησυχία, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως υπάρχει επάρκεια για πάνω από τρεις μήνες, για τους οποίους πρέπει να υπάρχει διασφάλιση επάρκειας βάσει της αυστριακής νομοθεσίας.

Ο κ. Μιτερλένερ χαρακτήρισε συνήθεις για την εποχή τις διακυμάνσεις στον εφοδιασμό, παραδέχθηκε ωστόσο πως δεν πιστεύει ότι η μείωση κατά 10%-15% μέσα στις δύο τελευταίες ημέρες αποτελεί τυχαίο γεγονός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών στη Βιέννη, οι επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και των αντίμετρων της Μόσχας, θα είναι σαφώς βαρύτερες για την Αυστρία, σε σχέση με το μέσο όρο των άλλων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αυστριακές εξαγωγές στη Ρωσία ανέρχονταν το 2013 σε 3,477 δισεκατομμύρια ευρώ και οι εισαγωγές από τη Ρωσία σε 3,183 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Αυστρία ήταν πέρσι 513.600 και εκείνος των διανυκτερεύσεων 1.954.599.

Επίσης, σε 7,94 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος των άμεσων αυστριακών επενδύσεων στη Ρωσία και σε 5,32 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ο όγκος των αυστριακών εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)