to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εκδήλωση στις Βρυξέλλες για την "Αριστερά στην Ευρώπη μετά τις ευρωεκλογές" (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε χθες – Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014 - στην αίθουσα Garcia Lorca στις Βρυξέλλες, η εκδήλωση "Η Αριστερά στην Ευρώπη μετά τις Ευρωεκλογές" με παρουσία των ευρωβουλευτών της ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο GUE/NGL: Gabi Zimmer (Die Linke και πρόεδρος GUE/NGL), Javier Couso (Izquierda Plural), Barbara Spinelli (L'Altra Europa con Tsipras), Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ).



 

Η εκδήλωση ήταν μια συν-διοργάνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βελγίου με τις τοπικές οργανώσεις στο Βέλγιο της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας, Κομουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας, και Γερμανικής Αριστεράς στα πλαίσια του "Alternatives a Bruxelles", μια πλατφόρμα διαλόγου και συντονισμού μεταναστευτικών κοινοτήτων στις Βρυξέλλες.

 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να αντιτίθεται στο πρόγραμμα λιτότητας και στο νεοφιλελευθερισμό της Τρόικας. «Δε διεκδικούμε απλά τη διαμαρτυρία απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά διεκδικούμε τη νίκη και τη διακυβέρνηση της χώρας,» τόνισε.

 

Όσον αφορά τη GUE/NGL, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι η αύξηση των ευρωβουλευτών της από 35 σε 52, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο της Αριστεράς, στις χώρες του Νότου – Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία.
 

Ο Ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η Ευρωομάδα της Αριστεράς άμεσα είναι αυτά του Πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και της ανόδου της ακροδεξιάς πανευρωπαϊκά. «Πρέπει να προβάλουμε το μοντέλο μιας Ευρώπης δημοκρατικής, φιλειρηνικής και τελικά σοσιαλιστικής,» είπε μεταξύ άλλων.


Τέλος ο Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε ότι είναι ευκαιρία για την Αριστερά να γιγαντωθεί «και να νικά», μια και η σοσιαλδημοκρατία έχει μετακινηθεί προς τα δεξιά.

 

 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)