to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 10.09.2014

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Ευ. Τσακαλώτος: "Η σύγκρουση με την οικονομική ελίτ θα γίνει με ευνοϊκότερους όρους" (ηχητικό)

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αντιστρέψει το καταστροφικό κλίμα της οικονομίας της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ένα οικονομικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, το οποίο θα μπορέσει να βγάλει την χώρα από την κρίση.


Μιλάει στο Κόκκινο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αρμόδιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά θέματα, σχολιάζοντας την αλλαγή της ατζέντας της Ε.Ε μετά και τις τελευταίες αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι και της ΕΚΤ να χαλαρώσουν την αυστηρή νομισματική πολιτική που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ. Ο Κ. Τσακαλώτος κάνει αναφορά στην ανάγκη για μεταρυθμίσεις στην Ε.Ε. κάτι που και η ίδια η ΕΚΤ, δια στόματος Μάριο Ντράγκι φαίνεται να το έχει καταλάβει.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης, Μάριο Ντράγκι, επανειλημμένως έχει τονίσει πως η νομισματική χαλάρωση πρέπει να συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υπονοώντας πως η Ευρωζώνη πρέπει να λάβει μέτρα σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας σαν την Ιαπωνία.

Μέλη της κυβέρνησης της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ φαίνεται, όμως, να διαφωνούν κάθετα με τις αποφάσεις της ΕΚΤ, υποστηρίζοντας πως έτσι μειώνονται τα κίνητρα της Γαλλίας και της Ιταλίας να συμμορφώσουν τη δημοσιονομική εικόνα τους.

Οι κυβερνήσεις του Φρανσουά Ολάντ και του Ματέο Ρέντσι είναι αυτές που ασκούν πιέσεις στις Βρυξέλλες για μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία. 

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αντιστρέψει το καταστροφικό κλίμα της οικονομίας της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ένα οικονομικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, το οποίο θα μπορέσει να βγάλει την χώρα από την κρίση.

"Σίγουρα η σύγκρουση με την οικονομική ελίτ θα είναι αναπόφευκτη, αλλά όπως διαφαίνεται, θα γίνει με ευνοϊκότερους όρους". -

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)