to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 10.09.2014

πηγή: syrizakastoriasne.blogspot.gr

Πολιτική

Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κατά των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας (φωτ.)

Οι εισηγητές της εκδήλωσης τόνισαν τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η κυβερνητική επιλογή για την εφαρμογή των κυρώσεων στους παραγωγικούς κλάδους της Δυτικής Μακεδονίας


Την Παρασκευή 5-9-2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Καστοριά μετά από πρωτοβουλία των ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και Κοζάνης, εκδήλωση με θέμα τον συντονισμό των ενεργειών των αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων κατά των κυρώσεων της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης τόνισαν τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η κυβερνητική επιλογή  για την εφαρμογή των κυρώσεων στους παραγωγικούς κλάδους της Δυτικής Μακεδονίας. Ο κεντρικός εισηγητής κ. Στέλιος Κούλογλου επικέντρωσε την ομιλία του στην πολιτική σημασία της διατάραξης των ελληνορωσικών σχέσεων. Ο κ. Γιάννης Αλκιβιάδης αναφέρθηκε διεξοδικά στις άμεσες και στις έμμεσες επιπτώσεις της πολιτικής αυτής στον κλάδο της γουνοποιίας που είναι ο κύριος εξαγωγικός κλάδος της περιοχής προς τη Ρωσία, γεγονός που καταγράφεται ήδη με ζημιές εκατομμυρίων ευρώ που οδηγούν σε οικονομική καταστροφή επιχειρήσεις και εργαζόμενους.  Αντίστοιχα ο κ. Βασιλείου τόνισε τις ζημιές στον τουριστικό τομέα που πλήττει τουριστικές επιχειρήσεις.

 
 

Στη εκδήλωση τοποθετήθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης που τόνισε πως ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην παραγωγική και οικονομική ζωή της περιφέρειας και αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού των ενεργειών των τοπικών φορέων ώστε να υπάρξει μια δημιουργική και αναπτυξιακή διέξοδος που θα ανατρέπει αυτήν την πολιτική. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε πρωτοβουλία συνεργασίας ευρωπαϊκών περιφερειών για κοινή δράση στην οποία μετέχει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω της οποίας επιχειρείται η εξωστρεφής προοπτική των παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

 
 

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Ουζουνίδου αναφέρθηκε επιπρόσθετα στα προβλήματα της τακτικής της κυβέρνησης σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία λαι τις επιπτώσεις τους στην οικονομία. Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν τονίζοντας την συμφωνία τους για συντονισμό όλων των φορέων οι δήμαρχοι Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, Νεστορίου Χρήστος Γκέτσιος και εκπρόσωπος του Δημάρχου Καστοριάς.

Ακολούθησε τοποθέτηση του προέδρου της ΕΔΗΚΑ Κ. Αχιλλέα Ευαγγέλου που επισήμανε πως το θέμα των κυρώσεων πρέπει να καταδικαστεί από όλους τους τοπικούς φορείς γιατί δεν μπορεί το συμφέρον του τόπου να υπαγορεύεται από κομματικές σκοπιμότητες. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Κοζάνης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Καστοριάς και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων που δήλωσαν την συμφωνία τους για καθολική σύμπλευση σε μια συλλογική προσπάθεια ώστε  να πειστεί η κυβέρνηση να άρει την πολιτική των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Τέλος ακολούθησε πρόταση του συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Σάκη Χατζηζαμάνη ώστε να υπάρξει προώθηση κοινού ψηφίσματος εναντίον των κυρώσεων κατά της Ρωσίας γιατί πλήττεται ανεπανόρθωτα ο κλάδος της γουνοιποιίας, του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής και επισημάνθηκε πως η κρίση της Ουκρανίας πρέπει να επιλυθεί με την διπλωματική οδό και όχι με την επιβολή κυρώσεων που οδηγούν σε αντίμετρα.

Οι παρευρισκόμενοι φορείς και οι εκπρόσωποι της ΤΑ συμφώνησαν ομόφωνα με την πρόταση και δεσμεύτηκαν στην προώθηση κοινού ψηφίσματος προς την κυβέρνηση εκ μέρους τους υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)