to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:14 | 04.09.2014

Διεθνή

«Νέοι πόλεμοι; Όχι ευχαριστώ!»: Διαδήλωση κατά του ΝΑΤΟ στην Ουαλία (φωτ.)

Μαζικό αντιπολεμικό μήνυμα απέναντι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ


 Τα hashtag στο twitter: #NotoNato#Nato

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν για ακόμη μία φορά στο Νιούπορτ της Ουαλίας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πολιτικές του ΝΑΤΟ, η Σύνοδος του οποίου είναι σε εξέλιξη στην πόλη, υπό την σκιά της ουκρανικής κρίσης. Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται από τις 30 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου (δείτε επίσης: Συνεχίζεται η αντι-Σύνοδος ειρήνης ενάντια στο ΝΑΤΟ).

Mounted police

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν σε κατασκήνωση στο πάρκο Τρεντεγκάρ όλη την νύχτα και σήμερα πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κέντρο της πόλης λίγα τετράγωνα από το Celtic Manor Hotel, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος. Κατά το διήμερο των εργασιών της Συνόδου, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών θα συναντηθούν με τους ηγέτες των χωρών-μελών και θα παραδώσουν ψηφίσματα εναντίον των νατοϊκών πολιτικών.

Flags and protesters

«Όχι νέοι πόλεμοι», «Αυτοί λένε πόλεμο, εμείς πρόνοια», είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, ένας εκ των οποίων δήλωσε στο BBC ότι «ξοδεύονται πολλά χρήματα σε όπλα αλλά ελάχιστα για υπηρεσίες υγείας».

March

Ο αντιπρόεδρος της πρωτοβουλίας Campain for Nuclear Disarmament, που οργάνωσε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, Τζον Κόξ, δήλωσε ότι «οι δράσεις του ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει τον κόσμο ένα ασφαλέστερο μέρος αλλά αντιθέτως έχουν συμβάλλει στις διεθνείς κρίσης, καθώς η Ρωσία βλέπει να περικυκλώνεται από τις βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, στην Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία».

Police outriders arrive in Newport ahead of planned protest

Το CND ανέφερε στο κάλεσμά του ότι «η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δένει τα ευρωπαϊκά κράτη με την αντιδημοφιλή εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ – μια πολιτική που γίνεται όλο και πιο μισητή παγκοσμίως. Το ΝΑΤΟ θέλει να αναγκάσει όλες τις μη πυρηνικές χώρες να έχουν αμερικανικές πυρηνικές βόμβες στο έδαφός τους κοντά στον πληθυσμό τους. Αυτό το φθινόπωρο οι ηγέτες του κόσμου θα κάνουν την φωνή τους να ακουστεί στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Εμείς πρέπει να φροντίσουμε να ακουστούν οι φωνές των εκατομμυρίων στον κόσμο που θέλουν ειρήνη και δικαιοσύνη».

Πληροφορίες - φωτογραφίες: bbc.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)