to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 04.09.2014

Διεθνή

Την Τρίτη το πόρισμα για τη συντριβή του Βoeing της Malaysia Airlines

Μια πρώτη έκθεση για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η συντριβή στην ανατολική Ουκρανία του αεροσκάφους Boeing το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική Υπηρεσία Ερευνών για την Ασφάλεια (Onderzoeksraad Voor Veiligheid, OVV) που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της διεθνούς έρευνας.


Η έκθεση αυτή, η οποία θα είναι προσωρινή, «θα παρουσιάσει πληροφορίες για τα πραγματικά γεγονότα βασισμένες στις πηγές (που ήταν) διαθέσιμες στους ερευνητές», ανέφερε η OVV σε μια ανακοίνωσή της.

«Τους επόμενους μήνες θα είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί η έρευνα πριν εκδοθεί το οριστικό πόρισμα. Η OVV αναμένει ότι θα δημοσιεύσει το οριστικό πόρισμα περίπου έναν χρόνο μετά τη συντριβή», ανέφερε η Υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines το οποίο εκτελούσε την πτήση από την Ολλανδία στη Μαλαισία, εξερράγη εν πτήσει και συνετρίβη την 17η Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία. Μετέφερε 298 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 193 Ολλανδούς υπηκόους.

Το Κίεβο και οι Δυτικοί υποστηρίζουν ότι για την τραγωδία ευθύνονται οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες. Οι αυτονομιστές και η κυβέρνηση της Ρωσίας κατηγορούν το Κίεβο.

Οι διεθνείς συμφωνίες προβλέπουν υπό κανονικές συνθήκες την έκδοση ενός προκαταρτικού πορίσματος μέσα σε 30 ημέρες έπειτα από μια αεροπορική καταστροφή, αλλά «η περίπλοκη κατάσταση» στην Ουκρανία καθυστέρησε το έργο των ερευνητών.

Τα στελέχη της OVV δεν κατέστη δυνατό να μεταβούν στον τόπο της καταστροφής, όπου η αναζήτηση για σορούς ή ανθρώπινα υπολείμματα και υπάρχοντα των θυμάτων και συντρίμμια του αεροσκάφους διακόπηκε λόγω των μαχών ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αντάρτες.

Τα λεγόμενα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους αναλύονται στην Βρετανία, από τη βρετανική υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων. Η διεύθυνση της έρευνας ανατέθηκε στην Ολλανδία, τη χώρα που είχε τα περισσότερα θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)