to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 02.09.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Πανικόβλητη και αποπροσανατολιστική η ονοματολογία περί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Η δική μας θέση είναι κρυστάλλινη: ο νέος πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή»


Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM (Κάτια Μακρή), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η κυβέρνηση ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για το ταξίδι στο Παρίσι, παίζοντας επικοινωνιακό παιχνίδι μέσα στον Αύγουστο. Χθες όμως, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν και του διευθυντή του ΔΝΤ «πάγωσαν» το παιχνίδι αυτό, λέγοντας ότι δεν θα γίνει καμία διαπραγμάτευση και ότι η συνάντηση είναι απλά ένας πρόλογος για την κανονική αξιολόγηση της Τρόικα που θα γίνει τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Αυτές τις μέρες ζούμε τη συντριβή του ψευδούς κυβερνητικού ισχυρισμού ότι το Παρίσι σημαίνει δήθεν την αρχή του τέλους της Τρόικα και του Μνημονίου. Μάλιστα και ο ίδιος ο κ.Χαρδούβελης, στο ίδιος μήκος κύματος με τους εκπροσώπους των δανειστών, είπε ότι «δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές», αδειάζοντας όλους τους «τηλε-παραθυράτους» της κυβερνητικής προπαγάνδας που όλο το προηγούμενο διάστημα εμφάνιζαν μια σκληρή διαπραγμάτευση στα «μαρμαρένια αλώνια» του Παρισιού.

Τα μεγάλα θέματα που θα έπρεπε να τεθούν, μένουν εκτός

Δεν γνωρίζω τι θα γίνει με τα μίνι-αιτήματα που έχουν απομείνει στο «καλάθι» της κυβέρνησης, αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Το βέβαιο είναι ότι τα μεγάλα θέματα που θα έπρεπε να τεθούν, μένουν εκτός: το μη βιώσιμο χρέος, το εξωφρενικό πρωτογενές πλεόνασμα που απαιτεί το εφαρμοζόμενο οικονομικό πρόγραμμα -4,5% του ΑΕΠ είναι αδύνατο να επιτευχθεί-, η ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», η παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες, η αναπτυξιακή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων κ.α.

Θα αναζητηθεί άλλος τίτλος και άλλο σχήμα

Εκτιμώ ότι ετοιμάζεται νέο μνημόνιο που απλώς θα πάρει άλλο όνομα, διότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014 και το 2015. Ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζει δανειστές και κυβέρνηση να βαφτίσουν το κρέας, ψάρι. Επομένως θα αναζητηθεί ένας άλλος τίτλος στη θέση του Μνημονίου και ένα άλλο σχήμα, το οποίο δουλεύει πυρετωδώς ο Σόιμπλε παρασκηνιακά, που να μην ενοχλεί επικοινωνιακά το αίσθημα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας του ελληνικού λαού. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τη διαιώνιση της κατάστασης αυτής, είναι να υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα που θα κάνει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση.  

Πανικόβλητη και αποπροσανατολιστική η ονοματολογία περί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση δεν έχει τους «180», εξ’ου και η πανικόβλητη, άχαρη και αποπροσανατολιστική ονοματολογία περί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έξι μήνες νωρίτερα από τις συνταγματικές προθεσμίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να συνδράμει αυτή την άκαιρη εκστρατεία. Η δική μας θέση είναι κρυστάλλινη: ο νέος πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ονοματολογία γύρω από την προεδρία της Δημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι νωρίς να προσδιορίσουμε την πολιτική οικογένεια από την οποία μπορεί να προέλθει ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό που υπογραμμίζουμε είναι ότι δεν πρέπει να δοθεί παράταση σε μια καταστροφική κυβέρνηση, σε μια κακή πολιτική.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)